Vilpas teki kaikkiaan kymmenennen pelaajasopimuksensa kuluvalle kaudelle, kun Sakari Salminen palaa joukkueen riveihin. Salolaisten päävalmentaja Mikko Tupamäki toivottaa monipuolisen pelurin tervetulleeksi joukkueeseen.

Tuotantotalouden insinööriksi ensi keväänä valmistuva Salminen siirtyy Vilppaan paitaan Kaarinan Ura Basketista, jossa hän urakoi joukkueen suurimmat minuutit ollen paras pistemies (12.8) ja levyriykkönen (8.3). Urassa ei uutinen riemunkiljahduksia aiheuttanut, mutta siirto tapahtui hyvässä hengessä.

– Tottakai se kirpaisee, kun joukkueen tärkein mies menetetään tässä vaiheessa. Emme halunneet olla Salmisen urakehityksen esteenä ja kun Vilpas otti yhteyttä, yhteisymmärrys löytyi varsin nopeasti. Sakella on edelleen halua pelata liigaa ja onhan tämä osoitus Uran tekemästä työstä. Ensi kaudella liigassa pelaa kolme viime kauden Ura-pelaajaa – Salminen ja Ville Hänninen Salossa sekä Erkka Lahti Loimaalla, myöntää Tuomas Alanko Ura Basketista Vilppaan tiedotteessa.

Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki on tyytyväinen paluumuuttajan sopimukseen.

– Hieno juttu, että Sakella riittää kipinää vielä liigaympyröihin. Olen viime vuosien aikana nähnyt mieheltä 15-20 peliä ja hän on kuulunut jo vuosia Divarin ykköspelaajiin. Sakke tulee auttamaan meitä levypalloissa ja hyvänä heittäjänä tuo myös heittouhkaa kentälle. Hän on jo varsin kokenut pelaaja, joka on pelannut isossa roolissa viime vuodet. Se vie pelaajaa aina eteenpäin, Tupamäki myöntää.