Katajan van Andringa yllättyi itsekin siirrosta: ”Olihan se vähän hasardi veto”

© Kuva: Juha Tamminen

Joensuun Kataja vahvisti rivejään hankkimalla nuorten maajoukkuepelaaja Marius van Andringan joukkueeseensa. Van Andringalla oli muitakin vaihtoehtoja, mutta vaaka kallistui lopulta Katajan suuntaan.

Parhaillaan 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen apuvalmentajana toimiva Katajan takamieskonkari Petri Virtanen kiinnostui tänä kesänä maajoukkueessa debytoineen heittäjän potentiaalista ja vinkkasi hänestä seura- ja valmennusjohdolle.

Van Andringalle mahdollisuus siirtyä Joensuuhun tuli yllätyksenä.

– Olihan se vähän hasardi veto. Muitakin vaihtoehtoja minulla oli, mutta kun juttelin asiasta tarkemmin Peten (Virtanen) kanssa, alkoi Kataja näyttää fiksuimmalta vaihtoehdolta. Kaupungin pienuus hieman arvelutti, mutta vierailtuani paikan päällä näytti kaikki urheilijan näkökulmasta erittäin hyvältä, van Andringa kertoo Katajan sivuilla.

– Tavoitteeni ensi kaudella on saada peliaikaa liigassa ja ottaa sitä kautta seuraava askel urallani, ammattilaispeleistä myös ulkomailla haaveileva van Andringa sanoo.

Päättynyt kausi Seagullseissa jätti kaksijakoiset tunnelmat. Liiganousu miellytti, mutta omiin esityksiinsä van Andringa ei ollut tyytyväinen.

– Kausi oli vaikea eikä siitä henkilökohtaisella tasolla jäänyt kovinkaan hyvää makua. Minun olisi pitänyt pystyä parempaan, hän kritisoi.

Van Andringan kesä on kulunut 20-vuotiaiden maajoukkuetoiminnassa. Kesäkuun puolivälissä käydyissä kaksikymppisten PM-kisojen kolmessa ottelussa hän kirjautti keskiarvot 8,3 pistettä ja 2,7 levypalloa. Kolmen pisteen heitot osuivat 39 prosentin tarkkuudella.

– Tähän mennessä kesä on sujunut hienosti. Maajoukkueen kanssa on ollut hyvä treenata ja onnistumisiakin on tullut.