Suomalainen koripalloilu on tällä hetkellä maailman huipulla. MM-kisoissa avausottelu USA:ta vastaan on sekä pelaajille että faneille unelmien täyttymys. Tästä herkusta pääsee koko koripalloperhe nauttimaan.

Bilbao on muuttunut suomalaiseksi. Kadulla kävellessä on mahdotonta olla törmäämättä suomalaisiin joka risteyksessä. Paikalliset katsovat ihmeissään sinivalkoisiin pukeutuneita ihmisiä ja samalla hymyilevät hyväksymisen merkiksi. Suomalaiskannattajat ovat ottaneet viikoksi kaupungin haltuunsa.

Tuhansien fanien matkaaminen Bilbaoon on oiva osoitus siitä ilmiöstä, joka on käynnissä suomalaisessa koripallossa. Kuten eräs kisapaikalle matkannut suomalaisfani totesi: ”Perhe on kokoontunut Bilbaoon”. Sekä joukkueessa että sen kannattajissa on aistittavissa vahva yhteenkuuluvaisuuden tunne. USA:ta vastaan asettuvat maajoukkuemiehet ovat treenanneet,pelanneet ja hikoilleet samoissa pienissä koulun saleissa kuin usea Bilbaoon matkannut kannattaja. Se luo automaattisesti siteen kannattajien, pelaajien ja joukkueen välille. Fanimäärä kuvastaa samalla myös sen siteen vahvuutta.

Lauantai on sekä faneille että pelaajille erityinen hetki. Historiallinen MM-paikka oli jo unelmien täyttymys ja maailman kovimman koripallojoukkueen kohtaaminen avausottelussa tuli kirsikkana kakun päälle. Susijengi ja sen kannattajat ovat koripalloilevan maailman silmien alla lauantai-iltana. Tällaisista hetkistä on osattava nauttia ja arvostaa.

Erinomaisia ja nautittavia MM-hetkiä kaikille korisfaneille,

Salttu Forsström