Suomen koripallomaajoukkue menetti johtoasemansa Turkkia vastaan ja taipui tärkeässä ottelussa jatkoajalla 73-77 (41-27).

Ottelun tärkeys näkyi molemmilla joukkueilla ottelun alussa. Heitot menivät ohi. Suomelta Petteri Koponen jatkoi siitä mihin Dominikaanista tasavaltaa vastaan jäi upottaen avausneljänneksellä yhdeksän pistettä. Suomen kova puolustus piti Turkin kahdessa pelitilannekorissa, mutta samanaikaisesti aggressiivinen puolustus vaati veronsa virhetilastoissa. Shawn Huff keräsi jo avausneljänneksellä kolme virhettä. Huilille mentiin Suomen 15-10-johdossa.

Toisen neljänneksen alussa Matti Nuutinen viimeisteli nopeassa tahdissa viisi pistettä ja Suomen johto kasvoi kahdeksaan pisteeseen. Kahdella Mikko Koiviston kolmosella ero kasvoi jo 12 pisteeseen. Tuukka Kotti nousi isoon rooliin ja pelasi erittäin vahvasti hyökkäyspäässä ja kaitsi Ömer Asikia puolustuksessa. Salinin ja Koposen kolmosilla Suomi karkasi 17 pisteen johtoon ja tauolle mentiin Suomen 41-27.

Asik piti joukkuettaan pelissä mukana, mutta Susijengi ei päästänyt Turkkia lähelle. Koivisto jatkoi hyvää heittopeliään, mutta avainpelaajien virhevaikeudet pakottivat Henrik Dettmannin kierrättämään pelaajiaan enemmän ja Turkki käytti mahdollisuuden hyväksi. Päätösneljännekselle lähdettiin Suomen johdossa 56-53.

Turkki jatkoi hurmiopeliään ja tuli jo pisteen päähän ennen kuin Koponen upotti todella kovan kolmosen pohjaan, mutta Ender Arslan vastasi samalla mitalla. Toisessa päässä Erik Murphy repäisi eron kuitenkin jälleen neljään. Loppu oli hurjaa taistelua ja Koposella oli mahdollisuus löydä sinetti ottelulle vapaaheitoista, mutta hän heitti ne molemmat ohi. Toisessa päässä Cenk Akyol toi Turkin tasoihin neljä sekuntia ennen loppua. Koposen voittoyritys meni ohi ja näin mentiin jatkoajalle.

Suomelle tuli heti kaksi pallonmenetystä ja Turkki karkasi viiden pisteen johtoon. Koponen upotti kuitenkin vaparit ja Salin kolmosen tuoden Suomen tasoihin. Turkki kuitenkin siirtyi heti seuraavasta hyökkäyksestä johtoon. Sen jälkeen molemmat epäonnistuivat pariin kertaan ratkaisuyrityksissään. Kerem Gönlüm nosti Turkin neljän pisteen johtoon puolisen minuuttia ennen loppua eikä Suomi saanut enää kirittyä eroa kiinni.