Susijengin suunnitelma Bilbaon alkulohkon viimeiselle päivälle on harvinaisen yksiselitteinen: Uusi-Seelanti kumoon ja paikka neljännesvälierissä varmistuu. Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi luonnehtii Uutta-Seelantia omintakeiseksi vastustajaksi, jonka kanssa joukkueen on syytä pysyä tarkkana.

Uusi-Seelanti oli kolmen perättäisen tappion myötä jo valmistautumassa kotimatkalle, kunnes joukkue lunasti mahdollisuutensa jatkaa turnaustaan Barcelonassa voitettuaan keskiviikkona Ukrainan.

Torstaina on paljon pelissä, sillä olettaen, että USA voittaa Ukrainan, etenee Suomen ja Uuden-Seelannin välisen ottelun voittaja varmuudella neljännesvälieriin.

– Vastakkain on torstaina lohkon kaksi omintakeisinta joukkuetta. Meillä on selvät sävelet siinä, miten pelaamme Turkkia tai Ukrainaa vastaan, mutta Uusi-Seelanti on uudenlainen haaste. Toisaalta me olemme heille yhtä lailla vieras vastustaja, Susijengin apuvalmentaja Tuovi kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Uusi-Seelanti on urheilullinen ja fiksusti puolustava joukkue, jota vastaan on pelattava hyökkäyspäässä huolellisesti heittopaikkojen avautumiseksi. Hyökkäyksessä Uusi-Seelanti pelaa ”hyrräkoripalloa”, jossa saattaa tapahtua kymmenen liikettä 15 sekuntiin, jonka jälkeen hyökkäys päättyy ennalta-arvaamattomaan ratkaisuun.

Tuovi ennakoi, että Suomen ja Uuden-Seelannin kohtaamisesta tulee ”runien” peli.

– Pisteitä tullaan varmasti tekemään rykelmissä puolin ja toisin. Siihen on mukauduttava. Jos emme ole huolellisia, omissa soi varmasti.

Suomi ja Uusi-Seelanti kohtaavat Bizkaia Areenalla torstaina 4.9. klo 16:00 Suomen aikaa.