Tampereen Pyrintö vahvisti joukkuettaan hankkimalla joukkueeseensa urheilullisen Asenso Ampimin. Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola löysi halutun pelaajansa, mutta helpolla se ei tullut.

Poikolan mukaan Pyrintöä vahvistaa monipuolinen peluri.

– Saamme Asensosta monipuolisen ja hyvän kolmiopelaajan. Hän pystyy skoraamaan postista, puolietäisyydeltä ja kaaren takaa. Puolustuksessa mies pystyy puolustamaan oikeastaan kaikkia pelipaikkoja, Poikola kehuu tuoretta vahvistusta Pyrinnön kotisivuilla.

– Halusimme löytää motivoituneita, urheilullisia, riittävän isoja ja älykkäitä pelaajia rosteriimme. Meille on tärkeää, että pelaajat sopeutuvat konseptiimme kentällä ja sen ulkopuolella.

Aiemmin Pyrintö julkaisi jo Malik Cooken sopimuksen. Poikola piti hakuprosessia yllättävän hankalana, mutta lopulta yritys palkittiin.

– Pelaajamarkkinat olivat yllättävän hankalat, mutta olen iloinen että löysimme viimein etsimämme. Ampimilla, kuten Cookellakin, parhaimmat ammattilaisvuodet ovat vielä kaukana edessä. He tulevat näyttämään esimerkkiä laadukkaasta harjoittelusta ja uskon myös miesten kehittyvän kaudenkin aikana merkittävästi.

Poikola on kokonaisuudessaan tyytyväinen nykynippuunsa.

– Nyt meillä on liigajoukkueeseen sellainen pelaajapakka kasassa, että se mahdollistaa lukuisan määrän erilaisia viisikoita. Emme tarkoituksella tuoneet meille pientä combo-guardia, vaan haluamme jättää tilaa kokonaan suomalaiselle takakentälle, jotka osoittivat viime kaudella olevansa luottamuksen arvoisia. Toisaalta amerikkalaiskolmikkomme voi myös miehittää pelipaikat 1-2-3, jolloin voimme saada todella kookkaan viisikon kentälle, analysoi Poikola.