Koripallon miesten hallitseva Suomen mestari sai joukkueeseensa halutun ja tärkeän palasen aivan liigan kynnyksellä, kun konkari Damon Williams teki joukkueen kanssa jatkosopimuksen.

Williams valittiin viime keväänä Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Damon Willliams on meidän joukkueemme sydän ja sielu. Hänen roolinsa on sitä, että hän opettaa pelitapaa ja tuo kilpailullisuutta. Hänen johtava roolinsa on samanlainen kuin hänen pelillinen roolinsa. Hän on esimerkki kaikille, sanoo Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

Williams on voittanut Pyrinnölle jo kolme mestaruutta, eli hän on tämän vuosituhannen vastine takavuosina omiin seuroihinsa hyvin vahvasti assosioituneet ja yhdysvaltalaisista Suomen kansalaisiksi vaihtaneet Larry Pounds, Gerald Lee, Jonathan Moore, Greg Joyner ja Garcia Hopkins.

– Hän näyttää jenkkivahvistuksille, kuinka treenataan ja pidetään itsestä huolta. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, hän tuskin missaa yhtään ottelua, Poikola kehuu.

Panu Markkanen

Twitter @PanuMarkkanen