Namika Lahti lähtee alkavaan koriskauteen muuttuneella ryhmällä. Joukkueen valmentaja Ilkka Palviainen iloitsee erityisesti Vesa Mäkäläisen paluusta Lahteen.

Namikan joukkueessa on pelaajia mennyt molempiin suuntiin, mutta samanaikaisesti Lahdessa katse on suunnattu myös tulevaisuuteen.

– Vaihtuvuus joukkueessamme on ollut suurta. Meillä on uudet jenkit ja melko lailla koko paketti on pistetty uusiksi. Meille on tehty pidemmän tähtäimen joukkue. Mäkäläisen paluulla on suuri merkitys koko lahtelaiselle korikselle, Palviainen suitsuttaa tähtipelaajaansa.

Mäkäläinen ei myöskään peittele tyytyväisyyttään paluun johdosta.

– Hyvältä on maistunut paluu. Tulin ilomielin takaisin ja nyt koetetaan pysyä kunnossa. Joukkueemme tekeminen on ollut tähän asti erittäin hyvää.

Viisi vuotta sitten Mäkäläinen juhli mestaruutta Namika Lahden paidassa ja tavoitteet ovat asetettu tällekin kaudelle korkealle.

– Meillä on nyt energinen ja nuori joukkue. Ensin lähdemme taistelemaan playoff-paikasta ja kotiedusta. Sen jälkeen katsotaan eteenpäin, Mäkäläinen sanoo kunnianhimoisesti.

Jesse Happonen