Helsingissä nähdään alkavalla kaudella muutaman vuoden tauon jälkeen myös miesten liigatason koripalloa, kun Helsinki Seagulls tekee debyyttinsä pääsarjassa.

”Lokit” tekivät myös yhden kotimaan kovimmista kaappauksista, kun Honka-kasvatti Carl Lindbom saatiin Loimaalta liiganousijan riveihin. SuomiKoris-sivusto jututti 206-senttistä sentteriä Liigan avaustapahtumassa.

Mikä toi sinut takaisin pääkaupunkiseudulle?

Puhuin Seagullsin taustajoukkojen kanssa, ja se, mitä pidemmän päälle ja tällä kaudella tavoitellaan, kuulosti hyvältä. Halutaan tuoda Stadiin keskeinen joukkue, joka kokoaa juniorit yhteen ja tuoda kova joukkue Helsinkiin. Halusin olla osa sitä.

Onko täällä pelaaminen makeampaa kuin muualla?

Ei sillä loppujen lopuksi ole hirveästi väliä, sillä hommahan on sitä, että treenataan, levätään ja ollaan pelireissuilla. Onhan tietenkin kiva olla kotiseudulla, kun kaikki läheiset ovat täällä. Tykkään olla täällä.

Mikä merkitys on sillä, että nyt Korisliigassa on taas joukkue Helsingistä?

Sillä on iso merkitys koko Suomen koripallolle. Pääkaupunkiseudulla pitää olla kova joukkue, ja Helsinkiin pitää saada joukkue, joka on joka vuosi mestaruuskamppailussa.

Espoostahan on ollut joukkue mukana koko ajan.

Tapiolan Honka on minullekin rakas kasvattajaseura. On sillekin hyvä saada kilpailija, ja varmasti tulee vastakkainasettelua. Kun mekin pelaamme Honkaa vastaan, tulee paikalle varmasti paljon katsojia. On hieno juttu, ettei Honka ole enää ainoa joukkue täältä, ja saamme kilpailua heitä vastaan.

”Paljon tekemistä läpilyönnissä”

ToPo, Pantterit, HNMKY. Tuo kolmikko on suuri osa suomalaisen koripallon historiaa lukuisilla mestaruuksillaan. Nyt Seagulls jatkaa tätä työtä täysin uudella nimellä, joka pitää kovenevassa kilpailussa ihmisten vapaa-ajasta lyödä läpi.

Seagulls mm. lähtee kauteen koko liigan kolmanneksi suurimmalla budjetilla, eli tosissaan seurassa ollaan.

Joukkue on uuden niminen. Kuinka paljon sen eteen pitää tehdä töitä, että ihmiset löytävät sen?

Taustajoukot ovat tehneet sen suhteen hyvää duunia, että olemme olleet paljon esillä. Siinä on paljon tekemistä, että saadaan kaikille selväksi, mikä joukkue on Helsinki Seagulls. Uskon, että pidemmän päälle siinä onnistutaan.

Paljonko olet valmis itse käyttämään aikaa tähän asiaan?

Minun päätyöni ja keskittymiseni on pelaamisessa. Osallistun kuitenkin tapahtumiin ja mediahommiin todella mielelläni. Yritän tuoda joukkuettamme esille.

Millainen kesänne ja syksynne oli?

Olin kesän maajoukkueen mukana, ja nyt olen ollut noin kuukauden joukkueen mukana. Tietenkin joukkueen kasaamista tämä vielä on. Jenkkien paikalle saaminen on vähän kestänyt. Nyt on mukana kaksi, ja yksi on vielä tulossa. Treenipeleissä emme ole vielä pelanneet koko joukkueella, sillä meillä on ollut loukkaantumisia. Se kuitenkin kuuluu asiaan. Hyvältä kuitenkin näyttää, ja lähdemme kauteen luottavaisin mielin.

Millainen pelityylinne tulee olemaan?

Tulemme olemaan nopea joukkue, joka pitää kovaa tempoa yllä, juoksee paljon pelaa aggressiivista puolustusta.

Tavoitteena Susijengi

Lindbomin voi odottaa olevan joukkueensa johtava pelaaja. Kaksi Susijengin kanssa vietettyä kesää ovat antaneet Lindbomille paljon.

Olisiko tämä viimein läpimurtokautesi?

Sitä todella toivon. Sen eteen olen tehnyt todella kovaa töitä koko kesän. Tulen tekemään kaikkeni sen eteen, että tämä olisi se kausi.

Missä olet mennyt pelaajana eteenpäin?

Kaikilla osa-alueilla. Puolustuksessa olen mennyt eteenpäin eniten. Se on ollut heikkouteni aiemmin. Toivon että olen voittanut sen ja pystyn tekemään siitä jossain vaiheessa jopa vahvuuteni.

Kuinka paljon maajoukkueen kanssa vietetty kesä kehitti pelaajana?

Todella paljon. Nyt olen saanut treenata kaksi kesää heidän kanssaan. Se vie todella paljon eteenpäin, kun saa joka päivä treenata kovaa Suomen parhaiden pelaajien kanssa. Se antoi myös todella paljon itseluottamusta.

Onko se maajoukkueen mukana oleminen sellainen asia, josta ei halua luopua?

Se on todellakin noin. Tavoitteena on koko ajan se, että jossain vaiheessa pääsen joukkueeseenkin. Jo se treenaaminen on todella hyvä asia itselleni, mutta tietenkin tavoite on päästä itse joukkueeseen.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen