Loimaan Bisons hakee paluuta SM-kultakantaan kahden mestaruuden jälkeen tulleen pronssin jatkoksi, kun Korisliiga alkaa tämän viikon keskiviikkona.

Joukkueen tämä kausi hakee rankkuudessaan ja mielenkiintoisuudessaan vertaistaan, sillä Bisons osallistuu ensimmäistä kertaa myös Itä-Euroopan liigaan VTB:hen.

SuomiKoris-sivusto tapasi kauden kynnyksellä kolhuista toipuvan Bisons-tähti Tuukka Kotin. Kotti on alkavallakin kaudella yksi koko liigan nimekkäimmistä pelaajista.

Missä mennään loukkaantumisesi suhteen?

En avaa tilannetta sen enempää. Se on pientä kisoista jäänyttä rasitusta, mutta ollaan ihan hyvällä mallilla. Toivottavasti en menetä pelejä tässä kauden alussa. Tärkeintä on, että saan paikat kuntoon. Jos 70 matsin kauteen lähtee rikkinäisenä, on se sellainen oravanpyörä, että siitä on vaikeaa päästä ulos.

Millä ajatuksin lähdette todella raskaaseen kauteen?

On odottava fiilis. Katsotaan, mitä kausi tuo tullessaan. Kun ei ole koskaan pelannut tällaista ottelumäärää, niin on vaikea odottaa mitään. Haastava tästä kaudesta tulee. Yritämme keskittyä kaikkiin pieniin ja olennaisiin asioihin, että ehdimme palautua matsien välissä. On syötävä ja levättävä hyvin, ja toimittava niin ammattimaisesti kuin voimme, ettei keväällä jää mitään jossiteltavaa.

70 ottelua edessä

Bisons pelaa kotimaan liigassa kaksi ottelua ennen ensimmäistä VTB-reissuaan. Tuolla matkalla se pelaa kolme kovaa ottelua kuuteen päivään. Yksilötasollakin vastaan asettuu yksi maanosan kovimmista pelimiehistä, eli Moskovan TsSKA:a edustava tuore MM-hopeamitalisti Milos Teodosic.

Bisonsilla kävi myös hyvä arpaonni siinä mielessä, että yksi vastustajista on BC Himki. Sen riveissähän pelaa Suomen ykköspelaaja Petteri Koponen.

VTB-liigan aloitus on heti kova, kun vastassa on TsSKA. Teiltä koitetaan siis heti ottaa ns. luulot pois.

Toivotaan, että heidän pelinsä ei ole vielä aivan valmista, että voisimme laittaa kampoihin. Kauden alussa voi tapahtua mitä tahansa. Joukkueilla saattaa olla pakat sekaisin. Teodosic pelasi juuri MM-finaalissa, joten hänkään ei varmasti ole hirveästi harjoitellut joukkueen kanssa. Emme lähde suosiolla häviämään, vaikka vaikeaa sieltä on voittoa hakea. Lähdemme pelaamaan kovia matseja, ja se on aina hauskaa. Meillä ei ole mitään hävittävää.

Oletko jo ehtinyt ajatella, millaista on pelata ”Petskua” vastaan?

Hauskaa se tulee olemaan varmasti. En ole ehtinyt miettiä vielä asiaa tarkemmin, mutta on aina hienoa, kun kohtaa suomalaisia pelaajia Suomen kenttien ulkopuolella. Olen pelannut aiemmin Shawnia (Huff) ja Junnua (Gerald Lee jr.) vastaan. Niihin löytää aina lisälatausta jostain. Se tuo aina pientä maustetta peleihin.

Hänkin varmaan löytää ekstralatauksen?

Täytyy toivoa, että hänellä menee ylilatauksen puolelle (nauraa).

”Kaikki ei ole omasta tekemisestä kiinni”

Bisons sai viime kauteen todella mahtavan startin, mutta kausi oli loimaalaisten näkökulmasta valitettavan laskusuuntainen. Kauden tapahtumat johtivat monen asian summana siihen, että paukut olivat lopussa kauden tärkeimmillä hetkillä, ja Bisons ei pystynyt viiden ottelun välieräsarjassa Katajan kaatoon.

Bisons sai viime vuonna pronssia. Jäikö siitä hampaankoloon jotain?

Kyllä jäi. Siinä oli osittain meidän osaltamme huonoa onneakin. Jenkeille tuli loukkaantumisia ja jouduimme vaihtamaan pelaajia joulun jälkeen, emmekä ehtineet harjoitella missään vaiheessa tarpeeksi, että olisimme saaneet systeemin taas ehjäksi. Olimme hyviä syyskaudella, mutta sitten palaset alkoivat hajoilla, Mikko (Koivisto) lähti Turkkiin, ja oli vaikea korjata niin isoja muutoksia kesken kauden. Toivottavasti tänä vuonna kausi on ehjempi, ja voisimme mennä nousujohteisesti menemään kauden läpi.

Kausi tulee olemaan rasituksenne kanssa aikamoista taiteilua?

Kaikki ei ole omasta tekemisestä kiinni. Tarvitsemme onneakin, ettei tule loukkaantumisia ja pysymme terveenä.

Miltä Korisliiga tuntuu ylipäätään?

On kiva, että joukkueet muuttuvat, ettei vuodesta toiseen ole samat niput. On vaikeaa sanoa tässä vaiheessa, kuka on suosikki. Tuntuu siltä, ettei kaikilla ole edes joukkueen vielä kasassa. Eiköhän se ala parin viikon aikana hahmottua, ketkä ovat kovassa syyskunnossa.

Tehän olette kuitenkin yksi suosikeista.

Uskomme ainakin itse niin. Toivotaan, että kausi menee hyvin, ja voitamme keväällä ne samat 19 ottelua peräkkäin, jotka voitimme viime syksynä. Mieluummin niin päin.

Tuoko suosikkiasetelma myös itseluottamusta, kun muut pitävät teitä kovana?

Jokainen ottaa asian eri lailla, ja jokainen muodostaa oman käsityksensä siitä, että millainen joukkue meillä on suhteessa muihin. Onhan se kiva asia, että meitä pidetään suosikkeina. Loppujen lopuksi se ei kuitenkaan merkitse mitään, sillä kentällä pitää näyttää, mistä joukkue on tehty.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen