Kouvojen avainpelaajiin lukeutuva ja yksi sarjan parhaista kotimaisista pelaajista Ville Kaunisto pitää luontaisena, että mestaruus on aina tavoitteena kun uuteen kauteen lähdetään.

Kouvot lähtee kauteen tavoittelemaan mestaruutta, mutta niin moni muukin seura.

– Kouvot lähtee kauteen fiksuin tavoittein. Itse olen sitä mieltä, että ammattiurheiluun ei voi kuulua häviäminen. Se vain pitää ymmärtää, että se on mahdollista, Kaunisto sanailee SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Kouvoilla on Kauniston mukaan eväät seistä sanojensa takana ja välttää Kauniston mainitsema häviäminen.

– Häviämistä vältetään yksinkertaisesti olemalla parempi kuin vastustaja. Meillä on materiaali sitä luokkaa, että siihen pystytään, jos pysytään fokusoituneina ja tehdään asiat kuten valmentaja toivoo, niin se on lääke siihen.

Kouvoille on kasattu kaudeksi 2014-2015 iskukykyinen joukkue, jossa on potentiaalisia nuoria tekemässä läpimurtoa.

– Kolme hyvää yhdysvaltalaispelaajaa ja sitten nuoria ja todella lupaavia pelaajia. Itse siinä tasapainottelen oman roolini kanssa. Hyvin mielin voin puhua hyvää joukkuekavereista, Kaunisto toteaa.

Kaunisto on tehnyt hyvät pohjatyöt harjoituskaudella ja on loistavassa kunnossa.

– Olen hyvässä kunnossa, mutta ei se itselleni ole yllätys. Se kuuluu ammattilaisen arkeen olla hyvässä kunnossa. Ihan luottavaisin mielin, ei ole epäilyksiä ettenkö osaisi pelata koripalloa, Kaunisto vitsailee.

Kouvojen ohella moni seura julisti tavoitteekseen mestaruuden kauden avausinfossa.

– En koe sitä uhoamiseksi, koen sen tavoitteiden asettamiseksi. Siihen kuuluu mestaruuden tavoittelu. Se on ainoa oikea tapa ammattiurheilussa. Eihän tässä olisi mitään järkeä puhua mistään muusta.

Susijengi pelasi MM-kisoissa Espanjassa 8000 fanin kannustuksessa. Kaunisto toivoo, että maajoukkueen ympärillä oleva huuma tarttuu Korisliigapaikkakunnillekin.

– Toivon, että se tuo sellaisia ihmisiä katsomoon jotka ei ole ehkä ennen koripalloa nähnyt. Sen jälkeen työ jää seuroille, että miten ne saadaan tulemaan uudelleen. Kouvoissa panostetaan siihen ja pyritään saaman kokonaisvaltainen kokemus, että kaikille jäisi mahdollisimman hyvä fiilis.

Kouvot oli viime kaudella pienissä talousvaikeuksissa, mutta kauteen 2014-2015 lähdetään ilman rahahuolia.

– Näin olen ymmärtänyt, että asiat on nyt hyvin hoidettu ja lähdetään puhtaalta pöydältä. Saadaan keskittyä koripalloon. Suomalainen seurajohto on aina eurojen perässä juoksemissa. Ei käy kateeksi, enkä halua koskaan sekaantua siihen hommaan vaan keskityn pelaamiseen, Kaunisto naurahtaa.

Pasi Heikkilä