Toista kauttaan Saksan Bundesliigan Ludwigsburgissa pelaava Shawn Huff aloitti kautensa vahvasti. Huff oli Ludwigsburgin voiton takuumiehiä, kun joukkue aloitti kautensa voitolla Bonnista.

Huff oli joukkueensa parhaita pistemiehiä upottamalla 11 pistettä ja samalla joukkue sai lentävän lähdön kauteen.

– Tosi kova ensimmäinen vastustaja, sillä Bonn pelaa Eurocupissa. Oli todella tärkeä, että saimme voiton heti avausottelussa. Usein ensimmäisessä pelissä on ylilatausta ja oli tosi tärkeä hoitaa tämä peli. Kaikki ei mennyt ihan nappiin, mutta jostain löytyi se taistelutahto ja keinot millä saimme otettua ottelusta voiton, Huff kertaa avausottelua SuomiKoris.comille.

Huff on monipuolinen pelaaja, joka atleettisuudellaan pitää vastustajan puolustajat varpaillaan. Susijengin ”linkkuveitsi” pystyy ratkaisuihin sekä ajamalla että kaaren takaa. Hän oli yksi kesän MM-kisojen suurista onnistujista ja erityisesti kaukoheittopeli toimi Bilbaossa. Hän jatkoi Bonnia vastaan siitä mihin Espanjassa jäi, sillä avausottelussa kolmoset upposivat 3/4.

– Olen aina heitellyt kolmosia ihan ok prosenteilla. Nyt olen ehkä ottanut enemmän heittoja ja hakenut niitä paikkoja. Vapaat paikat pitää ottaa, Huff muistuttaa.

Huff siirtyi Ludwigsburgiin viime kaudella ja oli Bundesliigan ainoa suomalaispelaaja. Täksi kaudeksi hän sai sarjaan seuraa, kun Mikko Koivisto siirtyi Fraport Skylinersin riveihin. Huff iloitsee suomalaisedustuksesta.

– On aina kiva kohdata toisia suomalaisia. Aika harva meitä kuitenkin pelaa ulkomailla tällä hetkellä ja on kiva päästä pelaamaan toisia suomalaisia vastaan.

Salttu Forsström