Vilpas avasi voittotilinsä Korisliigassa kaatamalla Salohallissa Helsinki Seagullsin 21 pisteellä 81-60 (30-27). Kuten numerot osoittavat, kotijoukkueen voiton takuuna oli raudanluja puolustuspeli. Hyökkäyspäässä koko amerikkalaiskolmikko onnistui mukavasti, ja kentän kuninkaaksi nousi Vilppaan takamies Darren Duncan.

Duncan oli erinomainen jo Kotkassa ja liukas takamies jatkoi samoja otteita myös kotiyleisön edessä. Kentän kuningas oli ottelun jälkeen tyytymätön syöttötilastointiin, mutta osasyy pieneen passimäärään (1) oli siinä, että Duncan (17/3) haki normaalia enemmän omia ratkaisuja.

Seagulls hallitsi avausjaksoa (18-21), mutta Vilpas nousi taukojohtoon 30-27 käytännössä ilman William Walkeria. Walker sai nopeasti kolme virhettä, joten minuutit ja tehot (4/0) jäivät vähiin. Toisella puoliajalla raamikas laituri säkitti 13 pistettä ja oli yksi voiton arkkitehdeistä. Lopputehot 17/2.

Kotkassa epäonnistunut lainajenkki Paul Harrison (18/7) oli mainiolla pelipäällä ja sai valmentajalta kiitosta.

– Huikea peli Harrisonilta. Paul oli hyökkäyspäässä hyvä, mutta pakkipäässä on vielä paljon tehtävää, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki kiitteli Vilppaan sivuilla.

Sami Ikävalko alkaa saada juonesta kiinni ja pelasi parhaan pelinsä Vilppaan paidassa (9/2/6 syöttöä). Jukka Kataja (9/6) oli tasaisen hyvä läpi ottelun. Sakari Salminen 5/5, Ville Hänninen 2/1 ja Ilmari Kallio 4/0 vastasivat lopuista tehoista.

– Jos vastustaja tekee 60 pistettä, puolustuspäässä on tehty oikeita asioita. Osa oli meidän hyvyyttä ja kaverilla ei ollut paras päivä. Tiedettiin, että vastassa on hyvä joukkue ja mielestäni Seagullsin puolustus oli parempaa kuin Kotkan, arvioi Tupamäki.

Kollega Mikko Larkas ei näkemästään pitänyt.

– Seisottiin paikoillaan eikä oltu riittävän aktiivisia. Vilpas pelasi erittäin hyvin. Helpointa olisi luovuttaa, mutta 38 peliä on jäljellä enkä näe mitään syytä, miksei me voida olla erittäin hyvä joukkue liigassa, Larkas totesi.

Sitä vaan ei näkynyt. Hyvän alun jälkeen (0-9) homma meni sekavammaksi, mitä pitemmälle ottelu eteni. Vilpas lähti omille teilleen tilanteesta 42-41 ja ero kasvoi lopulta 21 pisteeseen.

– Jokaiselle tulee huonoja päiviä ja meillä oli tänään synkkä päivä kaikilla, Larkas harmitteli.

Parhaana otteluisäntä Salonjokilaakso palkitsi uusimman hankinnan Melsahn Basaben (11/14), joka hallitsi levypallotaistoa molemmissa päissä. Kovia pistemääriä aiemmin tehnyt Deremy Geiger (5/1) ei saanut Duncanin vartioinnissa mitään aikaiseksi ja pitkä laituri Wesley Witherspoon (5/5) jätti itsestään varsin sekavan kuvan.

Paluun vanhaan kotihalliin tehnyt Eero Lehtinen (7/6) aloitti räväkästi viidellä pisteellä, mutta hävisi myöhemmin kuvasta. Carl Lindbom (14/5) olisi voitu myös palkita. Lauri Toivonen heitti 10 pistettä.