Karhu esitti maanantaina harvinaista herkkua, kaatamalla puolustavan Korisliigan mestarin Tampereen Pyrinnön lukemin 96–75 (41–46).

Ottelu alkoi vieraiden komennossa ja Pyrintö otti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 21-13-johdon.

– Meillä oli varmaan ylilatausta sekä pelaajissa että valmennuksessa ensimmäiseen kotipeliin, joten alku oli aika nihkeä, Karhun valmentaja Sami Toiviainen pohti Karhun sivuilla.

Kolmannella neljänneksellä Karhun erinomainen kaukoheittopeli ja kuin uudesti syntynyt Greg Mangano siivittivät Karhun johtoon. Karhulla oli paikkoja jo ratkaista peli lopullisesti, mutta vieraat eivät luovuttaneet. Asenso Ampimin (17/8) kakkonen antoi lukemat 66–60, kun lähdettiin viimeiselle kympille.

Karhun erinomainen hyökkäyspeli toi tarvittavan puristuksen myös puolustuspäähän, eikä Pyrintö enää noussut uhkaamaan kotijoukkueen kauden toista voittoa.

– Meiltä vain loppui bensa toisella puoliajalla. Vastustaja oli tällä kertaa vain parempi, Pyrinnön Damon Williams kertoi Karhun sivujen mukaan.

Samoilla linjoilla oli myös Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

– Hieno peli, mutta tietysti lopputulos harmittaa. Hävisimme aivan liikaa yksi vastaan yksi tilanteita pakkipäässä, joista Karhu rokotti. Parempi joukkue voitti tänään. Karhu onnistui tänään laajalla materiaalilla, ja meillä tuli liikaa minuutteja Lehdolle, Williamsille ja Ampimille. Toivottavasti saamme pian apuja, jotta minuutit jakautuvat hieman tasaisemmin, Poikola toivoi.

Toiviainen allekirjoitti Karhun paremmuuden.

– Onnistumme tänään laajalla rintamalla, Toiviainen kiitteli.

– Paljon hyvää, mutta kyllä tässä parannettavaakin on. Juho Lehtoranta ja Aleksi Huuskonen esimerkiksi tekivät paljon hyviä asioita, kun olivat kentällä, Toiviainen kiitteli.