Korisliigassa on keskiviikkona edessä kolme mielenkiintoista kohtaamista. Viime kauden finalistit Kataja ja Pyrintö iskevät yhteen Joensuussa ja Kymenlaaksossa taistellaan paikallisesta herruudesta Kouvojen ja KTP:n kesken.

Kahdella voitolla kautensa aloittanut Kauhajoen Karhu saa kotikentälleen Salon Vilppaan. Karhu kaatoi edellisottelussaan komeasti Pyrinnön ja Vilpas avasi voittotilinsä kukistamalla Seagullsin selvästi.

Pyrintö jatkaa Kauhajoelta suoraan Joensuuhun, jossa se kohtaa viime kauden finaalivastuksensa Katajan. Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola on tarkkaan analysoinut Karhu-ottelun heikkoudet ja tiedostaa samalla Katajan vahvuudet.

– Nyt videoanalyysi Kauhajoki-pelistä on tehty. Tuomio on tyly: se oli meidän huonointa puolustusta viimeisen vuoden aikana laadukasta vastustajaa vastaan. Ilman selityksiä se on tämänhetkinen tasomme. Teema on siis selkeä. Meidän pitää pystyä puolustamaan paljon paremmin 1-1 -tilanteissa, pärjätä levypalloissa mies miestä vastaan ja olemaan huomattavan paljon kurinalaisempi ryhmä. Vasta sitten tulevat mitkään taktiikat. Lähdemmekin nöyrästi Joensuuhun hakemaan ehjää puolustuspelaamista, Poikola tähdentää Pyrinnön sivuilla.

Erityinen huutomerkki Poikolalla on Teemu Rannikon palloscreeni-pelaamisessa.

– Kataja on säilyttänyt hyviä elementtejä viime kaudelta, mutta toisaalta uusi valmentaja ja uudet pelaajat ovat tuoneet mukanaan myös uusia hyökkäyssettejä. Rannikko on valtakunnan taitavin takamies palloscreeni-tilanteissa, joten haastetta ainakin riittää. Kaiken kaikkiaan Katajan hyökkäys on erinomaisesti rakennettu ja heidän toteutuksensa on jo nyt hyvällä tasolla. Kyseessä on siis mitä mainioin haaste meille, Poikola kehaisee.

Kotkassa mitellään alueellisesta herruudesta, kun KTP isännöi Kouvoja. Molempien kausi on lähtenyt käyntiin lupaavasti ja odotettavissa on totutun kuuma ottelu paikalliskamppailu. KTP:n nykyjoukkueen tukipilareita edustava ex-kouvo Samuli Vanttaja on suhteellisen tyytyväinen oman joukkueensa alkukauteen.

– Meillä kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, varsinkin kun huomioidaan kolmen tärkeän pelaajan loukkaantumiset (Michael Pounds, Jukka Matinen ja Aleksi Akpaso). Lisäksi joukkue on ollut kokonaisuutena kasassa melko vähän aikaa kolmannen jenkin saavuttua maahan vasta viikko ennen kauden alkua. KTP-leirissä tiedostetaan Kouvojen iskukyky ja tuoreessa muistissa ovat myös viime kauden kohtaamiset joista Kouvot väänsi kolme voittoa. Henkilökohtaisesti ex-kouvona Kymenlaakson derby sytyttää ja on mukava nähdä tuttuja kasvoja sekä päästä pelaamaan entisiä joukkuekavereita vastaan. Odotettavissa on varmasti fyysinen ja intensiivinen kamppailu, Vanttaja pohtii Kouvojen sivuilla.