Keskiviikkona Karhuvuoren Steveco Areenalla on tarjolla taattua koripalloviihdettä kun naapurikaupungin ylpeys Kouvot saapuu haastamaan KTP-Basketin.

Kouvoja on povattu kauden alla sarjan kärkipäähän ja päävalmentaja Jyri Lehtonen on asettanut joukkueen tavoitteeksi mestaruuden. Kotka on siipirikkoinen, mutta pisteistä ei Karhuvuoressa luovuta ilman verta, hikeä ja kyyneleitä.

KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov nostaa ottelun tärkeimmäksi pointiksi levypallopelin. Kouvot onkin toistaiseksi ollut sarjan ylivoimaisesti paras levypallojoukkue. Vaikka kausi on todella nuori, voi joukkueen olettaa olevan kyseisen tilaston piikkipaikalla pitkäänkin. Kun irtopalloja on noukkimassa viime kauden levypallokuninkuuden voittanut Ville Kaunisto, sekä edellisellä Suomen vierailullaan saman tempun tehnyt 211-senttinen Jonathan Jones, ei korin alustojen dominoinnista voi olla yllättynyt.

– Levypallot on se tärkein asia. Jos halutaan hallita peliä, pitää hallita levypalloja. Kouvot on sarjan valmein joukkue, sillä siellä on säilynyt suomalaisrungon lisäksi valmentajakin. Joukkue toteuttaa Jyrin (Lehtonen) pelitapaa hyvin. Haasteellinen vastustaja kaikin puolin, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov ennakoi kotkalaisten sivuilla.

Mirolybovin toinen prinsiippi on pelin rytmittäminen.

– Meillä on tällä hetkellä aika kapea rotaatio, joten pelitemmon hallinta ja kontrollointi on tärkeää. Meidän pitää pelata järkevästi, mennä silloin kovaa kun on sen paikka, Mirolybov kertoo.

Kentällä nähdään kovan tason yksilöitä, sekä puolin ja toisin mielenkiintoisia ja haastavia match-uppeja. Sentteriosaston vääntö tulee olemaan kovaa, mutta kovia taistelupareja on kauempanakin korista. Esimerkiksi joukkueiden pelintekijät Brandon Jefferson ja Grant Johnson ovat kohdanneet useasti yliopistoaikoina, mutta pituuseroa miehillä on 20 senttiä Kouvojen Johnsonin eduksi. Laituriosaston LaMonte Ulmerin ja Jason Conleyn kohtaaminen on myös mielenkiintoinen, sillä näiden herrojen korintekovoimaan uskotaan molemmissa joukkueissa ja ovathan miehet kohdanneet kolmesti toissa kauden Korisliigassa, kumpainenkin tosin eri seuran nutussa kuin nyt. Tuolloin Conley pöllytti kolmeen peliin keskimäärin 28 pistettä Ulmerin 13 vastaan.

– Match-upit tulevat todennäköisesti menemään amerikkalaisten kesken. Takamiesten osalta voi olla että Johnson vie Jeffersonia sisään, mutta en usko että siitä tulee ongelmia. Olihan Lapuallakin isompi pelintekijä (D.J.Richardson, 190 cm, 13p), mutta ei Brandonilla suurempaa hätää ollut, Mirolybov päättää.