Korisliigassa pelataan perjantain ja lauantain aikana neljä ottelua. Mielenkiinto kohdistuu erityisesti Pohjanmaalle, jossa Lapuan Korikobrat ja Kauhajoen Karhu mittelevät alueellisesta herruudesta hieman poikkeuksellisesti Seinäjoella.

Pelit starttaavat perjantaina Kouvolasta, jossa Kouvot isännöi Seagullsin joukkuetta. Seagulls jahtaa kauden avausvoittoaan, sillä helsinkiläiset ovat hävinneet kaksi edellisotteluaan. Espoossa Tapiolan Honka ja Namika Lahti hakevat niin ikään kauden avausvoittoaan.

Lauantaina Pyrintö yrittää päästä takaisin voittojen tielle Vilppaan kustannuksella. Pohjanmaan paikalliskamppailu pelataan taasen Seinäjoella.

Karhu on aloittanut kautensa vahvasti, sillä se pitää tällä hetkellä sarjataulukossa piikkipaikkaa ja on voittanut kaikki kolme otteluaan. Päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan vahva alku ei ole ollut suuri yllätys.

– Tietyllä tapaa joo ja tietyllä tapaa ei. Harjoituskaudella näkyi jo, että peli meni eteenpäin, mutta on aina mielenkiintoista nähdä sitten miten tosipelit lähtevät käyntiin. Meillä on tällä hetkellä koko ajan oikea suunta, Toiviainen miettii.

Monet Korisliigan joukkueet ovat tuskailleet ulkomaalaisvahvistustensa kanssa aivan sarjakauden alkuun saakka. Toiviainen on ollut kuitenkin tyytyväinen kolmikkoonsa Jermont Horton, Devonne Giles ja Greg Mangano.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei ketään tarvitse vaihtaa pelillisten tai kentän ulkopuolisten asioiden takia. He ovat meille sopiva kolmikko. Kun saamme hieman enemmän pelejä, niin pääsemme katsomaan videoilta miten saamme heistä entistä parempia.

Kobrien ja Karhun ottelu pelataan hieman poikkeuksellisesti maakunnan pääkaupungissa Seinäjoella. Toiviainen näkee positiivisena, että peliä viedään myös muualle.

– Näen sen pelkästään positiivisena juttuna. Seinäjoella on komeat puitteet ja vähän toista kuin nämä meidän liikuntahallimme. Toivon mukaan peli toisi molemmille seuroille uusia seinäjokelaisia katsojia ja faneja. Kyllä tällaisen pelin voisi pelata vähintään kerran kaudessa ja ainakin näin ennakkoon se kuulostaa tosi hyvältä.

Kyseessä on kauden ensimmäinen Pohjanmaan paikalliskamppailu eikä joukkueiden välisistä otteluista yleensä tunnetta puutu.

– Luvassa on varmasti kiihkeä ottelu. Tämä on itsellenikin ensimmäinen paikallisottelu, jos ei oteta yhtä harjoitusottelua lukuun. Mitä olen kuunnellut paikallisia, niin tämä on se peli, mikä pitää voittaa. Lapua on harjoitellut viikon ja heidän isot jenkit ovat erittäin hyviä. Se on muutenkin tasapainoinen joukkue, josta ei liiemmin heikkouksia ainakaan tässä vaiheessa ole löytynyt, Toiviainen arvioi tulevaa vastusta.

Kobrat pelasi edelliskerran viime viikonloppuna, kun taas Karhu on urakoinut tällä viikolla jo kahdesti. Toiviainen ei näe tällä kuitenkaan suurta merkitystä.

– Siinä on molemmilla varmasti puolensa. Meillä on hyvä pelirytmi nyt päällä ja heillä on varmasti hieman tuoreemmat jalat. Olemme palautuneet keskiviikosta ja saimme silloin aika hyvin peliaikaa jakoon. Meillä on hyvä tilanne tällä hetkellä ja rytmi on löytynyt, Toiviainen painottaa.

Salttu Forsström