KTP-Basketin ottelut jatkuvat jo perjantaina kotiottelulla Tapiolan Honkaa vastaan. Yhden voiton Hongan voisi kuvitella olevan välipala tappiottomalle KTP:lle, mutta päävalmentaja Anton Mirolybov ei missään nimessä aliarvioi rookie-valmentaja Tuomas Iisalon johtamaa espoolaisjoukkuetta.

KTP:n loukkaantumistilanne on edelleen murheellinen, mutta KTP:n juna on kulkenut vakuuttavasti voitosta voittoon. Honka taas on kärsinyt kolme tappiota (Pyrintö, Kataja, Bisons) ja onnistunut kaatamaan vain Namika Lahden. Kun viime kaudellakin keskinäiset ottelut menivät KTP:lle puhtaasti 4-0, ja vielä keskimäärin lähes 20 pisteen erolla, on perjantain otteluun vain yksi ennakkosuosikki. Coach Mirolybov ei kuitenkaan aliarvioi vastustajaa.

– Tämä ei missään nimessä ole mikään välipala, ja tästä puhuimme tänään joukkueen kanssa. Halusin painottaa että meidän pitää olla hyvä joka ikisessä kotipelissä ja myös voittaa ne, Mirolybov taustoittaa KTP:n sivuilla.

Komean pelaajauransa viime keväänä päättänyt Iisalo siirtyi suoraan kentiltä penkin päähän. Vaikka päävalmentajauralla on mittaa vasta neljän ottelun verran, ei Iisaloa voi millään muotoa pitää untuvikkona. Kun pelaajakokemusta pääsarjatasolta on 13 kauden ja yli 500 ottelun verran, ja miesten maajoukkuepaita on puettu päälle 57 kertaa, voidaan Loviisan Hokin kasvattia tituleerata hyvällä syyllä kokeneeksi rookie-valmentajaksi.

– Vaikka Tuomaksella on rookie-kravatti kaulassa, niin ei hän niin kovin rookie ole koripalloympyröissä. Hänhän on ollut viimeiset pelivuotensa jo osa valmennusstaffia ja nähnyt tätä touhua läheltä. Hongan peli on ollut jo nyt hyvin organisoitua ja johdettua. Uskon, että mitä pidemmälle kausi etenee, sitä paremmin joukkue toteuttaa Tuomaksen juttuja, Mirolybov kertoo.

Hongan suomalaisosasto koostuu pitkälti nuorten maajoukkuemiehistä. Loukkaantumisesta toipunut Tero Laitinen (-87) on ainut 80-luvulla syntynyt suomalainen ja seuraavaksi kokenein peluri onkin 22-vuotias Villematti Kopio. Jo viime kaudella breikannut ja Korisliigan vuoden tulokkaaksi valittu Anton Odabasi on huilannut alkukauden loukkaantumisen takia, joten Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaajat Okko Järvi ja Henri Niemistö ovat saaneet isoja minuutteja. Kaksi vuotta vanhempi Joni Herrala sen sijaan on jo tuttu nimi Korisliigan seuraajille. Hongan nuorisokaarti on Mirolyboville tuttua porukkaa.

– Järvi ja Niemistö olivat nostamassa alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta kesän EM-kisoissa B-sarjasta A-sarjaan, mikä on muuten todella kova temppu! Herrala taas on alle 20-vuotiaiden runkomiehiä, Mirolybov valaisee.

Varsinkin 192-senttisen Järven ura tuntuu olevan kovassa nosteessa, sillä laituri on ollut aloituksessa toistaiseksi Hongan jokaisessa ottelussa.

KTP:n jenkkitroikka on ollut alkukauden aivan pitelemätön, mättäen yhteensä keskimäärin 62 pistettä vastustajan sukkaan. Mielenkiintoinen ja ratkaisukykyinen kolmikko löytyy kuitenkin myös vierailijoilta. Ronnie Clark osoitti viime kaudella pystyvänsä divarin lisäksi skoraamaan myös liigassa (19,0) ja takamies Emmanuel Ubilla on väläytellyt osaamistaan esimerkiksi Bisonsia vastaan (25p). Korin alla taas häärii viime kaudella biisoneissa pieneen rooliin jäänyt Ike Udanoh.

– Clark on joukkueen sielu ja erittäin vaikea pysäytettävä ja Ubillahkin on todella hyvä omalla pelipaikallaan. Pystyy skoraamaan monipuolisesti ja rytmittämään peliä. Jos oli Bojan (Sarcevic) keskiviikkona iso haaste, niin samaa voi sanoa tästä isosta pelintekijästä. Udanoh taas on monipuolinen sisäpelaaja, joka menee kovaa korille myös levypalloissa. Ei mikään mörssäri, vaan liikkuva atleetti, Mirolybov kuvailee.

KTP on vetänyt alkukauden kapealla materiaalilla, mutta ennen näkemättömän korkealla intensiteetillä. Honka-ottelu on toinen peli kolmen päivän sisään, mutta Mirolybov lupailee vauhdin pysyvän.

– Haluamme edelleen kontrolloida tempoa. Mutta meidän pitää olla fiksuja, eikä väsyttää itseämme höntyilemällä. Himmailemaan me ei kuitenkaan lähdetä, siihen ei ole mitään syytä, ”Ponttis” päättää.