Hallitseva mestari Pyrintö on aloittanut Korisliigan kahdella voitolla ja tilillä on myös yhtä monta tappiota. Joukkueen päävalmentaja Pieti Poikola on huudattanut paremman puolustuspelaamisen perään ja tamperelaisten tähtipelaaja Antero Lehto allekirjoittaa Poikolan kommentit.

Lehto kuitenkin uskoo joukkueen puolustuspelin kehittyvän vielä.

– Kyllä se vielä osittain on vähän hakemista. Pelin sisälle se aaltoilee vielä liikaa ja hyvän ja huonon suhde on tosi iso, Lehto pohdiskelee SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

– Eivät nämä asiat tule sormia napsauttamalla. Meillä on vähän vaihtunut joukkue viime kaudesta ja kolme uutta pelaajaa. Kestää hetken ennen kuin asiat loksahtavat, hän muistuttaa.

Puolustuspelaaminen on isossa roolissa Pyrinnön pelaamisessa, sillä se on toiminut joukkueen selkärankana kaikkina kolmena mestaruusvuonna.

– Viime vuosina olemme menestyneet nimenomaan hyvällä puolustuspelaamisella. Emme ole paras 5-vastaan-5 -joukkue. Dominoimme puolustuksella ja siitä sitten yritämme nopean siirtymän kautta saada helppoja koreja. Viime kaudella se onnistui aika hyvin.

– Jos hyökkäyspeliä ajatellaan, niin se on ehkä helpommin loksahtanut kohdilleen. Olemme tehneet tarpeeksi pisteitä voittaaksemme otteluita.

Pyrintö pelasi keskiviikkona Baltian liigassa Pärnua vastaan ja avasi kautensa siellä voitolla. Lehdon mukaan katseiden kääntäminen Baltian liigasta kotoiseen Korisliigaan ei ole ongelma.

– En ole sitä ajattelua ikinä ymmärtänyt. Itselläni ei ole ollut koskaan vaikeuksia siirtää ajatuksia seuraavaan otteluun. Edessä on ihan normaali korispeli kuin muutkin. Kun vedän pelipaidan päälle, niin aina menen antamaan parastani ja kaikkeni.

– Jotkut tietenkin syttyvät muutamiin vastustajiin ja otteluihin normaalia enemmän ja se on ihan ymmärrettävää. Varmaan hieman normaalia enemmän yleisöä on tähänkin peliin tulossa.

Ottelu on osa Tampereen palloilun superviikonloppua ja ottelu pelataan Pyynikin sijaan Tampere Areenalla.

– Kävimme vähän ottamassa siellä tuntumaa. En ole ennen Tampere Areenalla koripalloa pelannut. En tiedä onko siitä haittaa. Ei meidän tarvitse mihinkään matkustaa. Onhan se vähän outo sali, mutta eivät Biisonitkaan ole siellä ennen pelanneet. Heillekin Pyynikki olisi tutumpi, joten en osaa sanoa onko sillä mitään vaikutusta.

Salttu Forsström