Koripallon ystäviä hemmotellaan lauantaina, kun viiden edellisen vuoden mestarit, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa, iskevät yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Tampere Areenalla Pyynikin sijaan.

Kumpikin joukkue on onnistunut keräämään neljä sarjapistettä tällä kaudella. Eroa on kuitenkin otteluiden määrässä. Pyrintö on ehtinyt pelaamaan jo neljä Korisliiga-ottelua, Bisons vain kaksi. Kummallakin joukkueella on tällä kaudella jo kokemuksia kansainvälisiltä kentiltä. Bisons palasi vastikään pitkältä Venäjän kiertueeltaan ja Pyrintö aloitti BBL-kautensa niukalla voitolla Pärnusta keskiviikkona (74–70). Kummallakin on siis yhteensä viisi ottelua takanaan.

Pyrintö on laittanut ulkomaalaisvahvistuksensa uusiksi. Mestaruuden takuumiehet BJ RaymondGreg Gibsonin mielestä viime kauden paras pelaaja – ja Kelvin Lewis vaihtuivat kahteen uuteen laituriin, Kevin Parromiin ja Asenso Ampimiin. Ikipyrintöläinen Damon Williams ei tietenkään ole mihinkään Tampereelta hävinnyt.

Gibsonin mielestä Pyrinnön miehistön muuttuminen on laittanut joukkueen uuden tilanteen eteen. Hän myös löytää vastustajasta samanlaisuuksia Bisonsin kanssa.

– Pyrintö on tällä hetkellä hyvin samankaltainen kuin me. He ikään kuin etsivät vielä puolustuksellista identiteettiään. Niin kuin meidänkin, heidän puolustuksessaan on vielä epäjohdonmukaisuuksia, Gibson pohtii Bisonsin sivuilla.

Gibsonilla on selvät sävelet lauantaiselle mestarien kohtaamiselle.

– Haluamme kontrolloida tempoa ja juosta. Koska haluamme määrätä tahdin, pitää meidän saada levypalloja eli pelata parempaa levypallopeliä. Olemme niin virkeitä kuin mahdollista pitkän reissun jälkeen, korostaa Gibson.