KTP-Basket pelaa pian alkavassa EuroChallengessa neljällä amerikkalaisella. Uudenkaupungin Korihaissa kaudella 2011-12 pelannut Cory Johnson tulee tuomaan leveyttä loukkaantumisista kärsivään ryhmään.

EuroChallengessa ei ole ulkomaalaisrajoituksia eikä herrasmiessopimuksia, joten neljän amerikkalaisen peluuttaminen on siellä mahdollista.

Nyt 26-vuotias Johnson on Valparaison yliopiston kasvatti, josta hän saapui suoraan kaudelle 2011-12 Uudenkaupungin Korihaiden riveihin. 202-senttinen Johnson kirjautti 30 ottelussa keskiarvoikseen 16,9 pistettä ja 6,0 levypalloa. Joukkueensa pistekuninkaan kausi päättyi kuitenkin jo helmikuussa polvivammaan.

Johnson siirtyi kuntouduttuaan Espanjan kakkossarjan Leyma Basquet Corunaan, mikä muistetaan myös Samuel Haanpään seurana. Johnson sai kovassa sarjassa kasaan 4,5 pisteen keskiarvon 15 minuutin roolilla. Viime kauden Johnson pelasi Sveitsin pääsarjassa Massagnon riveissä. Rooli oli luonnollisesti huomattavasti isompi kuin Espanjassa ja 20,3 pisteen keskiarvo riitti sarjan pistetilaston kakkostilaan.

EuroChallenge alkaa KTP:n osalta 4.11 kotiottelulla italialaista Biellaa vastaan.