Eurocupissa nähdään keskiviikkona suomalaisittain mielenkiintoinen ottelu, kun Sasu Salinin Olimpija Ljubljana isännöi Petteri Koposen Himkiä. Kaverukset lähtevät otteluun odottavin mielin ja odottavat keskinäistä kohtaamista.

Koponen pääsi viime kaudella Eurocupissa mittaamaan Gerald Lee juniorin Ploiestia vastaan, mutta aivan jokapäiväistä herkkua suomalaisten välienselvittely ei ole.

– Nämä ovat hienoja tapahtumia, kun pääsee kohtaamaan toisia suomalaisia. Nämä on aina merkattu kalenteriin isolla. Toivottavasti molemmille tulee hyvä peli ja lopulta me voitamme, Koponen naurahtaa SuomiKoriksen haastattelussa.

Salin ja Koponen päässevät ottelussa ottamaan toisistaan todenteolla mittaa, sillä se on yksi ottelun todennäköinen match-up.

– Todennäköisesti olemme aika paljon vastakkain, sillä pelaan aika paljon kakkospaikalla Himkissä. Voisimme tehdä diilin, että antaa toiselle vähän helpomman heiton. Ei vain, Sasua vastaan ei ole kiva pelata, sillä hän on kova puolustaja.

Koponen ei aio kuitenkaan säästellä, vaikka hyvä kaveri onkin vastassa.

– Onhan se varmasti vähän vaikeaa, kun ei usein tule pelattua suomalaisia vastaan. Täysillä puolustetaan ehdottomasti, mutta mitään sikailuja ei tule varmaan tehtyä. Täytyy olla myös varovainen, kun Sasu tykkää flopata, niin hän yrittää sillä kalastaa virheitä, Koponen heittää.

– En floppaa enää ja olen lopettanut sen. Siitä tulee nykyään aina teku, Salin kuittaa naureskellen.

Salinin mukaan Koponen on merkattu punakynällä Olimpijan papereissa.

– Olemme katsoneet vähän videoita ja siellä on aika paljon muitakin hyviä pelaajia kuin pelkästään Petsku. Se ei riitä jos hänet vain laittaa käsirautoihin. Katsotaan josko keksisimme hänen pysäyttämiseksi jotain. Yksi meidän pelaajista lupasi jo pistää hänet käsirautoihin ja saa nähdä tuleeko minulle mahdollisuus jossain vaiheessa peliä, Salin miettii.

Salttu Forsström