Keskiviikon ja torstain aikana pelataan kolme ottelua Korisliigassa. Keskiviikkona ohjelmassa on kaksi ottelua ja torstaina nähdään mielenkiintoinen KTP:n ja Bisonsin välinen ottelu.

Keskiviikkona voittoputkessa liihottava Honka matkustaa Kauhajoelle Karhun kotiluolaan. Kotijoukkue on kokenut kaksi peräkkäistä tappiota ja haluaa kirkastaa kilpeään nyt Hongan kustannuksella. Keskiviikkona Seagulls hakee kauden avausvoittoaan, kun se saa vastaansa Katajan. Molemmilla on pienoinen tappioputki päällä, sillä Seagullsin voittotili on vielä avaamatta neljän pelin jälkeen ja samanaikaisesti Kataja on kokenut kolme peräkkäistä vierastappiota.

Keskiviikkona sarjakärki KTP saa vastaansa Bisonsin, joka on tällä hetkellä hieman yllättäen sarjassa toiseksi viimeisenä. On kuitenkin huomioitava, että Bisons on pelannut vasta neljä peliä Korisliigaa ja tilillä on myös kaksi tappiota niistä otteluista.

Bisons tasapainottelee samalla myös VTB-liigan kanssa eikä KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov usko parin Korisliiga-tappion aiheuttavan paniikkia Bisons-joukkueessa.

– VTB on huikea mahdollisuus joukkueelle päästä pelaamaan kovia pelejä kovia joukkueita vastaan ja heidän fokuksensa on varmasti vakiinnuttaa asemansa siellä. Suomessa heidän asemansa on jo erittäin vahva eivätkä pari tappiota sitä varmasti hetkauta edes pelaajien tai valmentajien mielissä, Mirolybov pohtii SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Bisonsilla on edessään hurja urakka tänä vuonna, mutta Mirolybov uskoo, että kahden sarjan pelaamisen vaikutukset näkyvät vasta myöhemmin.

– Vielä se ei varmasti ole niin rankkaa, mutta tammi-helmikuussa se saattaa näkyä väsymyksenä. Nyt heillä on kuitenkin ollut reilun viikon tauko ennen tätä ottelua.

Bisons pääsee KTP:n kimppuun tuorein jaloin ja ehjä harjoitusviikko takana.

– Bisonsilla on erittäin kova runkoa ja heillä on hyvä ulkomaalaispelaajat. He ovat varmasti menneen viikon ajan tehneet kovaa töitä pelinsä hiomiseen. Jos ajatellaan puhtaasti yhtä peliä, niin tämä on varmaan huonoin mahdollinen sauma kohdata heidät, mutta toisaalta jos haluat olla hyvä, niin silloin sinun pitää pystyä voittamaan näitä isoja joukkueita myös heidän ollessa parhaimmillaan. Vieritän paineet suoraan Gregille ja Joonakselle Bisonsiin. On hieno päästä pelaamaan heitä vastaan meidän kotihallissa, mutta Bisons on silti mielestäni ennakkosuosikki sarjatilanteesta huolimatta, Mirolybov heittää.

Salttu Forsström