Historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa viime kesänä pelanneen Susijengin ensimmäinen vastustaja ensi kesälle on varmistunut.

Susijengi saa kunnian isännöidä lauantaina 1.8.2015 hallitsevaa Euroopan mestaria, tuoretta MM-pronssimitalistia Ranskaa.

– Fantastisen hieno aloitus ensi kesän ohjelman rakentamiselle. Olemme kovin otettuja siitä, että Euroopan mestari vastasi kutsuumme myöntävästi. Se on hieno kunnianosoitus niin maajoukkueelle kuin Susijengi-faneille, iloitsi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

Kaksilla onnistuneilla EM-kisoilla ja MM-kisapaikallaan ”isojen poikien” piireihin päässyt Susijengi ei ole valmistavissa maaotteluissaan vuosiin haasteita kaihtanut. Viime kesänä Suomessa vierailivat MM-kisoissa neljänneksi ja 12:nneksi sijoittuneet Liettua ja Australia.

Suomi kohtasi viime kesänä myös Ranskan – ottelussa, joka pelattiin Strasbourgissa juuri ennen MM-kisojen alkua. Susijengi oli lähellä suuryllätystä pitämällä vielä viimeisellä neljänneksellä hallussaan 67-57-johtoa. NBA-tähti Nicolas Batumin johdolla ranskalaiset kuitenkin veivät loppuminuutit 17-2 nousten 74-69-voittoon.

Batumin ohella Ranskan maajoukkueen supertähtiin lukeutuvat mm. hallitsevat NBA-mestarit Tony Parker ja Boris Diaw sekä Chicago Bullsin Joakim Noah. Kaikkiaan peräti kymmenen ranskalaista pelaa juuri käynnistyneellä NBA-kaudella, jonka lisäksi maalla on vahva edustus Euroopan eri huippujoukkueissa. Susijengi-tähti Petteri Koposenkin venäläisjoukkueessa BC Himkissä joukkuekaverina on Ranskan paidassa MM-pronssia voittanut Joffrey Lauvergne.

Susijengin ensi kesän ohjelmaan kuuluvat valmistavien maaotteluiden lisäksi kolmannet peräkkäiset EM-kisat. Syyskuun 5.-20. päivinä 2015 pelattavien kisojen alkulohkot järjestetään Berliinissä (Saksa), Montpellierissä (Ranska), Riikassa (Latvia) sekä Zagrebissa (Kroatia). Lohkoarvonnat suoritetaan Pariisin Disneylandissa 8.12.2014.

– Ranska-ottelun päälle on hienoa jatkaa jälleen kerran laadukkaan valmistautumisohjelman muodostamista joukkueelle, jatkoi Dettmann.