KTP pitää Korisliigan piikkipaikkaa, kun kotkalaiset ovat voittaneet kahdeksasta pelistään kuusi. KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov löytää parannettaviakin asioita, mutta on pääosin tyytyväinen alkukauteen.

Mirolybov toivoisi joukkueelta vielä hieman tasaisempia esityksiä otteluissa.

– Kokonaistulokseen olen ihan tyytyväinen ja tämä antaa meille hyvän lähdön kauteen. Otteluiden sisällä peli kuitenkin ailahtelee vielä liikaa ja siinä meillä on kehitettävää. Pelin sisällä meillä on paljon hyviä hetkiä, mutta vastaavasti meille tulee myös synkkiä vaiheita, ”Ponttis” analysoi alkukautta.

KTP:n suomalaisrunko pysyi täsmälleen samana viime kaudesta ja suurin muutos tapahtuikin penkin päässä, kun Mirolybov tuli uudeksi päävalmentajaksi. Tulosten valossa uuden päävalmentajan opit ovat menneet hyvin perille.

– Ei meillä vielä kaikki asiat ole hanskassa eikä se johdu pelaajista. Yritämme oppia tuntemaan toisemme vielä paremmin. Elokuun alusta, kun kokoonnuimme suomalaispelaajien kanssa yhteen, niin tekeminen on ollut äärimmäisen hyvää. Huumori ja henki on joukkueessa korkealla, kun kaikki ovat jo tuttuja toisilleen. Jukka Matisen puuttuminen on tietenkin meille iso lovi, mutta pääsääntöisesti olen tyytyväinen alkukauteemme.

Kotimaisen rungon täydentää jenkkikolmikko LaMonte Ulmer-Brandon Jefferson-Kenneths Simms. Kolmikko saa Mirolybovilta kiitosta.

– Löysimme sellaisia palasia joukkueeseen millä voimme päästä pitkälle. Jeffersonin pelaaminen ailahtelee vielä nuorena poikana paljon, mutta se on normaalia, kun hän on ensimmäistä kertaa ulkomailla. Uskon, että hän kehittyy kauden mittaan paljon. Ulmer on taas tuttu. Hän on hyvin urheilullinen ja aiheuttaa vastustajille harmia. Simms ei ole vielä huippuformissa ja meillä on vielä tekemistä ennen kuin joukkue hitsaantuu täysin yhteen.

Usea Korisliigan joukkue on joutunut jo vaihtelemaan vahvistuksiaan, mutta Mirolybov ei usko, että KTP:lla tule olemaan sitä tarvetta.

– Tällä hetkellä näyttää, että kaikki on hyvin eikä meillä ole tarvetta lähteä vaihtamaan ketään kesken kauden.

Salttu Forsström