Bisons kärsi niukan neljän pisteen tappion tallinnalaiselle Kalev/Cramolle tiistaisessa VTB-kotiottelussa Vantaalla. Erityisen harmillisen lopputuloksesta tekee se, että Bisons hallitsi ottelua käytännössä koko ajan. Lopullinen ero muodostui vasta viime hetkillä.

Ottelun huipennus oli todellinen jännitysnäytelmä. Kalevin pelastus tuli hieman yllättävältä taholta – vasta ensimmäistä otteluaan Kalevin paidassa pelannut latvialainen Rolands Freimanis (15/4/1) niputti pisteitä sekä korin alta että kolmoskaaren takaa. Kalev nousi johtoon ensimmäistä kertaa Erik Keedusin (12/5/3/2r) kolmosella, kun viisi minuuttia oli jäljellä. Bisons joutui virhevaikeuksiin ottelun lopulla. Tilien täytyttyä kentän joutuivat jättämään Antto Nikkarinen (7/1/4), Eero Aaltonen (0/2) ja Travis Nelson (10/5/2). Vaikka kaikki edellä mainitut olivat tärkeitä joukkueen onnistumisissa, oli erityisesti Nelsonin menetys kova paikka. Bisons jäi ilman isoa sentteriä, minkä Kalev käytti häikäilemättömästi hyväkseen. Joukkuevirheiden täytyttyä Kalev kulutti ahkerasti vapaaheittoviivaa. Scott Machado (15/3/6) viimeisteli lukemat juuri perättäisillä vapaaheitoilla.

– Kaveri sai pari kovaa heittoa sisään lopussa. Hallitsimme 35 minuuttia, mutta näin kovaa vastustajaa vastaan pitää pystyä pelaamaan koko 40 minuuttia, Ian Hummer pohti Bisonsin sivuilla.

– Johdettiin koko peliä ja minun mielestä se oli meidän omissa käsissä tuossa lopussa. Pari ohiheittoa ja kaveri rankaisi niistä, Roope Ahonen analysoi.

– Olen todella ylpeä joukkueestamme. Toivon, että pystymme vielä oppimaan tästä jotakin, Greg Gibson jutteli pelin jälkeen.

Ylpeyteen oli syytäkin. Bisonsin taisteluilme oli parasta pitkään aikaan. Jotain puolustuksen onnistumisesta kertoo se, että koko VTB-liigan paras levypallomies Frank Elegar (10/6) sai vain kuusi levyä koko ottelussa.

– Vaihdettiin oikeastaan aika lailla hyökkäys- ja puolustusjuttuja. Vaihdettiin todella aggressiiviseen puolustukseen ja otettiin kaikki syöttölinjat yli. Totta kai tappio harmittaa, mutta jos miettii meidän viimeaikaisia pelejä, niin tämä oli selkeä parannus parempaan suuntaan, Eero Aaltonen kertoi.

Virolaisten päävalmentaja Alar Varrak yltyi kehumaan kotijoukkuetta.

– Luulin, että meillä on paljon pelejä, kun pelaamme kolmea liigaa. Todella hieno suoritus otteluruuhkassa ja loukkaantumisten vaivaamana.

Huikean ottelun pelannut Roope Ahonen ei halunnut nostaa yhtään Biisonia muuta joukkuetta ylemmäs.

– Kyllä minä uskon, että joka jätkä onnistui tänään.

Tuleviin koitoksiin Bisons suhtautuu toiveikkaana.

– Onneksi meillä tulossa on paljon pelejä ja toivottavasti voimme pitää energian yllä, Hummer pohti.

– Ei pitäisi olla vaikea motivoida joukkuetta Seagullsia vastaan torstaina, Gibson tokaisi.