Tampereen Pyrintö jatkaa otteluitaan torstaina Pyynikillä. Kyseessä on Baltian liigan A-lohkon huippuottelu virolaista eurokenttien konkarijoukkuetta Kalev/Cramoa vastaan. Ottelu alkaa Pyynikillä alkuperäisestä aikataulusta poiketen jo klo 18:00.

Pyrintö koki viime viikolla kokoonpanomuutoksia, kun ensin Asenso Ampim siirtyi Etelä-Koreaan ja sunnuntaina puolestaan purettiin Kevin Parromin sopimus. Helpotusta tilanteeseen löytyi kuitenkin nopeasti, kun jo kesällä Pyrinnön kiikarissa ollut Will Harris solmi joukkueen kanssa sopimuksen. 198-senttinen Harris liittyi Pyrinnön vahvuuteen maanantaina ja debytoi Pyrinnön paidassa Kalevia vastaan. Joukkue hakee vielä kolmatta vahvistusta.

Baltian liigan ja Viron pääsarjan lisäksi myös VTB-liigaa pelaava Kalev/Cramo ei juuri esittelyitä kaipaa. Tallinnan ylpeys on voittanut Viron mestaruuden peräti neljänä edellisenä kautena ja seitsemän kertaa yhteensä.

Baltian liigassa joukkue on esiintynyt ennen tätä kautta yhdeksän kertaa ja VTB-liigassa kuluva kausi on Kaleville kuudes. Kuluneella kaudella tallinnalaisten vire on ollut erinomainen. Kalev on voittanut VTB:ssä kolme viimeistä otteluaan kaataen Eurocupia pelaavan Krasny Oktybrin 83-82, toissakauden EuroChallenge-mestarin Krasnye Krylian 75-71 ja viimeisempänä Loimaa Bisonsin 83-79.

– Edessä on hieno haaste. Kalev on varmasti kovin joukkue, jonka tulemme kohtaamaan Korisliigan tai Baltian liigan runkosarjassa. Joukkueesta löytyy kokemusta NBA-kentiltä ja Euroliigasta, joten kyseessä on äärimmäisen kova jengi. Tästä hyvä osoitus nähtiin, kun Bisons pelasi todella hyvin kotona Kalevia vastaan, mutta joutui kuitenkin lopulta taipumaan. Tämä kuvaa hyvin Kalevin tasoa. He pelaavat todella yksinkertaista, mutta älykästä koripalloa. Jos puolustus tekee Kalevia vastaan virheen, esimerkiksi palloscreenipuolustuksessa, he tietävät mitä pitää tehdä. Joukkueen tilankäyttö on myös erittäin hyvää. Eivät esitä hienoksia tai kikkoja, vaan pelaavat fyysistä ja älykästä koripalloa.

– Baltian liigan matsit sopivat meille kivasti. Pärjäämme, jos pelaamme oman konseptin mukaisesti ja puolustamme hyvin, mutta heti jos teet virheen kaveri rokottaa välittömästi. Toisaalta virheet on helppo nähdä ja se auttaa meitä viemään omaa konseptiamme eteenpäin, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pui seuran sivuilla.