Korisliigassa pelataan lauantaina kolme ottelua ja sunnuntaina vuorossa on yksi matsi. Mielenkiintoinen korisviikonloppu on jälleen edessä.

Vahvassa kotivireessä oleva Kouvot saa kotikentälleen vastaansa hallitsevan mestari Pyrinnön. Kärkijoukkue KTP matkaa kovassa vireessä olevan Namika Lahden vieraaksi ja Tapiolan Honka palaa harjoitustauolta takaisin tositoimiin, kun se kohtaa kotonaan Vilppaan.

Honka on päässyt harjoittelemaan 1,5 viikkoa rauhassa sitten edellisen Kauhajoella pelatun ottelun, jossa vierasjoukkue jäi kokoa liian pieneksi ja neljän ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi. Päävalmentaja Tuomas Iisalo on tyytyväinen harjoitustauon antiin.

– Meidän ensimmäinen pidennetty tauko otteluiden välissä on sujunut hyvin. Pelaamiseemme on lisätty pari kerrosta, joilla haetaan vaihtelua, mutta myös parempaa toteuttamista. Lisäksi muutamia pikkuvaivoja on paranneltu ja alamme olla silläkin saralla voiton puolella, Iisalo kertoo Hongan sivuilla.

Iisalo tietää tulevan haasteen kovuuden.

– Vilpasta vastaan valmistautuminen poikkeaa hieman rutiineista. Heidän vaihtava puolustuksensa aiheuttaa päänvaivaa passivoimalla joukkuehyökkäyksen. Hyökkäyspäässä heillä on erittäin tehokas korinalusduo, Walkerin ja Pattillon, muodossa. Takakentän Darren Duncan ja Sami Ikävalko käyttävät palloskriinejä, jonka lisäksi kokeneet laiturit, Kataja ja Kaaresvirta, levittävät kenttää, pelaavat joukkueelle ja puolustavat kovaa. Mielenkiintoiseksi ottelun tekee se, että samanlaisen rakenteen omaavat joukkueet pelaavat hyvin erilaista koripalloa, Iisalo sanoo.