23-vuotias Trae Golden (Robert Golden III) saapui Lapualle viime viikon alussa ja on joukkueessa kuukauden koeajalla.

Pointtina pelaava Golden on 185-senttinen ja 93-kiloinen voimanpesä, joka päätti yliopistouransa Georgia Techissä. Tilastorivikseen hän kirjautti 13,3 pistettä 2,6 levypalloa ja 3,5 syöttöä ottelua kohden. Trae oli joukkueensa ykkönen sekä pisteissä että syötöissä, Kolmoset upposivat 32 prosentin, kakkoset prosentin ja vaparit prosentin tarkkuudella. Kolme edellistä kautta Golden on pelannut University of Tennesseessä, jossa parhaalla kaudella syntyi tilastot 13,7/3,1/4,5 syöttöä.

– Meillä on ollut pientä käymistilaa pointtipelaamisessamme ja oli hienoa saada Trae koeajalle Lapualle. Trae tulee hyvästä koulusta hienoilla tilastoilla, mutta koskaan ei voi tietää, miten suoraan yliopistosta tuleva pelaaja sopeutuu eurooppalaiseen koripalloon.

– Trae on harjoitellut joukkueen mukana nyt viikon verran ja on jättänyt itsestään hyvän kuvan. Meillä on neljä hyvää amerikkalaista kokonpanossa ja positiivinen kilpailutilanne. Traessa on hyvä potentiaali pointin paikalle ja katsotaan, mitä hän pystyy esittämään lähiviikkoina, tiivistää Kobravalmentaja Nenad Stefanovic seuran sivuilla.

Korjattu 12.11.2014 klo 12.20 Goldenin pituus.