Suomen Koripalloliitto on asettunut Espoo Basket Teamin pelaajan James Dockeryn väliaikaiseen kilpailukieltoon, Koripalloliiton tiedotteessa kerrotaan.

Dockery ajettiin sunnuntaina ulos miesten I divisioonan ottelusta EBT – PeU-Basket epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi hänen lyötyä PeU-Basketin pelaajaa kasvoihin. Koripalloliiton kurinpitoelimet käsittelevät tapauksen kuultuaan asianosaisia.

Suomen Koripalloliitto ei hyväksy väkivaltaa missään muodossa ja on nollatoleranssinsa johdosta asettanut Dockeryn väliaikaiseen kilpailukieltoon.

Sunnuntaisesta tapahtumasarjasta julkaistiin sunnuntai-iltana video, joka poistettiin myöhemmin Koripalloliiton pyynnöstä. Videossa oli käytetty luvatta ottelun virallisen ottelutallenteen kuvamateriaalia. Ratkaisuaan liitto pitää paitsi tekijänoikeuksien varjolla juridisesti oikeutettuna myös hyvien tapojen sekä lajin edun mukaisena.