KTP-Basket haki vierasvoiton Tapiolan Hongan kustannuksella Brandon Jeffersonin viime sekuntien kolmosella.

Jälleen kerran ottelu ratkaistiin vasta viimeisissä hyökkäyksissä, mutta KTP on osoittanut olevansa vahva ratkaisuhetkillä. Korisliigan ykköspaikka vakiintui entisestään 85-87 -vierasvoitolla.

Ottelu ratkesi vasta viime hetkillä. Peli oli tasan, kun 42 sekuntia ennen loppua KTP sai Ronnie Clarkin epäonnistuneesta kolmosesta puolustuslevyn käsiinsä ja toi pallon nopeasti ylös. Nopealla ratkaisulla olisi voinut taktikoida itselleen viimeisen hyökkäyksen, mutta KTP:n valinta oli puolinopea hätäinen ratkaisu. Jeffersonin kolmonen lähti ilmaan pelikellon tikittäessä jo alle 30 sekunnin. Heitto rautoihin, Henri Niemistölle levypallo ja Kenneth Simmsille viides virhe. Joukkuevirheiden ollessa täynnä Niemistö pääsi vapaaheittoviivalle pelikellon näyttäessä 27 sekuntia.

– Päätimme hetkeä aiemmin aikalisällä, että otamme nopean ratkaisun, jotta saamme viimeisen hyökkäyksen. Jeffersonilta taisi se vähän unohtua ja ratkaisu lähti liian myöhään, muistelee Mirolybov ottelun loppuhetkiä KTP:n sivuilla.

Jeffersonin pieni taktinen virhe ei onneksi kostautunut, sillä KTP:lle jäi 27 sekuntia aikaa kuitata Niemistön heittämä yhden pisteen etumatka.

– Piirsimme pelin (LaMonte) Ulmerille, mutta Honka esti syötön sisään. Jeffersonille jäi sitten ratkaisijan rooli, Mirolybov kertaa.

Jefferson käytti pallon Heinosella, otti sen takaisin, ja heitti pallon sisään.

Hongalle jäi aikaa vielä viisi sekuntia aikaa juonia tasoitus- tai voittokori. Emmanuel Ubilla lähti välittömästi kohti koria ja Timo Heinonen reagoi säntäämällä Ulmerin avuksi, jättäen samalla ottelussa jo viisi kolmosta upottaneen Clarkin täysin vapaaksi. Ike Udanoh siirsi pallon välittömästi Clarkille, joka kuitenkin missasi täysin vapaan voittoheittonsa ja KTP varasti sarjapisteet.

– Honka oli voittanut neljä edellistä kotipeliä, joten tämä oli äärimmäisen arvokas vierasvoitto. Tänään aloitimme hyvin, mutta yksi musta hetki sieltä tuli. Olen erittäin iloinen miten Homppa (Michael Pounds) ja varsinkin Samuli (Vanttaja) nousivat esiin, kun Brandon (Jefferson) joutui hetkeksi sivuun. Myös Jontulta (Lehtoranta) erinomainen peli varsinkin hyökkäyspäässä.