Karhu palaa kentälle huilin jälkeen keskiviikkona, kun se kohtaa kotiluolassa KTP:n.

Pelissä on panoksena Korisliigan kärkipaikka. Karhulla ja KTP:llä on molemmilla rasitteena kolme tappiota. Sarjataulukossa Kouvot on kiilannut sijalle kaksi, mutta kouvolalaisilla on rasitteena viisi tappiota. Karhun tappiot ovat kaikki tulleet vieraissa.

Lähes kaikki KTP:n peleistä ovat olleet tiukkoja. Ainoastaan kotivoitto Kouvoista on tullut yli 10 pisteen erolla. Sunnuntaina KTP otti kauden yhdeksännen voittonsa, kun se haki jälleen tiukassa kamppailussa sarjapisteen Tapiolan Hongalta lukemin 87–85. Kotkalaisten voitot ovat perustuneet hyvään levypallopelaamiseen ja vähäisiin menetyksiin. Kotkalaiset ovat myös olleet valmiita pelaamaan heti ottelun alussa.

– KTP on sarjajohtaja, jonka vahvuudet etenkin transition-pelaamisessa. KTP on varmasti sarjan paras joukkue siinä hetkessä, kun saavat pallon itselleen. Siirtyminen omalta alueelta hyökkäykseen on erinomaista. Heidän pelaamisessaan on viime peleissä hiukan näkynyt se, että pelejä on ollut (ja on tulossa) melkoisen paljon. Sitä samaa aggressiivisuutta ei ole aivan samalla lailla, jota alkukaudella nähtiin. Erinomaiset vahvistukset sekä suomalaisnelikko Lehtoranta-Heinonen-Vanttaja-Pounds tuovat vaihtoehtoja ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen analysoi tulevaa vastustajaa Karhun sivuilla.

Toiviainen tiedostaa keinot millä KTP saadaan pidettyä kurissa.

– Meidän pitää pystyä kontrolloimaan ottelun tempoa, pitämään Ulmer-Simms poissa hyökkäyslevypalloista ja saada Jefferson heittämään kättä vastaan mahdollisimman usein. Ensimmäisessä kohtaamisessa Kotkassa olimme koko ajan hiukan perässä ja nyt onkin hyvä mahdollisuus tasata puntit KTP:n kanssa ja nousta sarjan piikkipaikalle, Toiviainen maalailee oman joukkueensa tavoitteita tulevaan kärkiotteluun.