Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmennusjohdot on valittu vuodelle 2015. Joukossa on vanhojen tuttujen kasvojen lisäksi myös muutama uusi nimi.

20-vuotiaiden miesten päävalmentajana toiminut ja lukuisia nuorisomaajoukkueita sitä ennen luotsannut Ari Tammivaara astui hiljattain Koripalloliiton valmennusjohtajaksi Henrik Dettmannin siirryttyä Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikköön palloilulajien vastuuvalmentajaksi.

– Meillä on erinomainen tilanne jatkuvuuden kannalta. Päävalmentajamme ovat kokeneita ja useamman vuoden valmentamisen jälkeen edenneet pitkäjänteisyydellä päävalmentajan saappaisiin, kertoo Tammivaara, Koripalloliiton tiedotteessa.

Tammivaaran tilalle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi nimitettiin Korisliiga-joukkue KTP-Basketia luotsaava Anton Mirolybov, jolla on takana monta kesää Suomen naisten maajoukkueen päävalmentajana.

Viime kesänä 16-vuotiaiden EM-kisojen A-divisioonassa Suomen 16-vuotiaita poikia valmentanut Jyri Lohikoski siirtyy 18-vuotiaiden poikien päävalmentajaksi Mikko Larkaksen tilalle. Ikäluokan EM-kisojen A-divisioonaan nostanut Larkas vetäytyy juniorimaajoukkuetoiminnasta.

16-vuotiaiden poikien päävalmentajaksi on valittu nuorten olympiavalmentaja Antti Koskelainen, jonka apuna toimivat Ilkka Palviainen sekä Vesa Vertio. Sisääntulomaajoukkueesta sekä All Stars -toiminnasta vastaa 16-vuotiaiden tyttöjen valmennuksesta siirtyneet Miikka Sopanen ja Petka Lehtinen.

Hyvää jälkeä 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kanssa tehnyt valmennusjohto Sami Toiviainen, Jussi Laakso sekä Emma Malm jatkavat tehtävissään. 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajan tehtävissä jatkaa Jussi Räikkä, uusina apuinaan Niko Nyholm ja J-P Männistö.

Tyttöjen sisääntulomaajoukkueesta vastaavat Mikko Asikainen apunaan Esa Mäki-Tulokas sekä Tristan Fay. All-Starsin päävalmentajaksi on nimetty Harri Jokela.

– Myös uudet valmentajat ovat tehneet paljon töitä valmentamisen parissa ja he ovat uusien haasteiden edessä apuvalmentajien rooleissa. Jatkuvuuden kannalta meillä on loistava tilanne, Ari Tammivaara summaa valmentajatilannetta.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2015
20-vuotiaat miehet
Päävalmentaja: Anton Mirolybov ​ ​
Valmentaja: Ville Tuominen
Valmentaja: Petri Virtanen

18-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Jyri Lohikoski ​ ​
Valmentaja: Ville Neva
Valmentaja: Jari Nykänen

16-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Antti Koskelainen ​ ​
Valmentaja: Ilkka Palviainen
Valmentaja: Vesa Vertio

15-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Miikka Sopanen
Valmentaja: Arttu Mannelin
Valmentaja: Masa Kaminen
Valmentaja: Petka Lehtinen
All Stars: Petka Lehtinen ​

18-vuotiaat tytöt ​
Päävalmentaja: Sami Toiviainen ​
Valmentaja: Jussi Laakso
Valmentaja: Emma Malm

16-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja: Jussi Räikkä
Valmentaja: Niko Nyholm
Valmentaja: J-P Männistö

15-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja: Mikko Asikainen
Valmentaja: Esa Mäki-Tulokas
Valmentaja: Tristan Fay
All Stars: Harri Jokela