Tampereen Pyrintö kohtaa itsenäisyyspäivän ottelussa lauantaina Kauhajoen Karhun. Ottelu alkaa Pyynikillä klo 15:00.

Pyrintö on voittanut viimeiset kolme otteluaan. Korisliigassa joukkueella on alla kotivoitto Tapiolan Hongasta (88-84) ja Baltian liigassa voitot Pärnusta ja Baronsista. Korisliigassa Pyrintö pitää sarjataulukon neljättä sijaa 14 pisteellä (7-5). Itsenäisyyspäivän vastustaja Karhu puolestaan löytyy pykälää korkeammalta. 13 ottelustaan Karhu on voittanut vakuuttavasti 10 ja joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Kauhajoella 6.10 päättyi oranssipaitojen selvään 96-75 kotivoittoon.

Pyrintö pääsee alustavien tietojen mukaan otteluun vihdoin täydellä kokoonpanolla, sillä Antero Lehdon odotetaan palaavan lauantaina Pyrinnön kokoonpanoon. Lehdon pelaaminen varmistunee kuitenkin vasta pelipäivän aamuna.

Pyrinnön kannalta merkittävää roolia näyttelee levypallopelaaminen sekä Karhun vapaiden kaukoheittopaikkojen eliminointi.

– Sarjan kärkijoukkueen kohtaaminen kotikentällä on luonnollisesti erityistapaus. On myös mukavaa, että meillä on kerrankin mahdollisuus valmistautua paremmin yksittäiseen otteluun. Tiistaisen Pärnu-pelin jälkeen meillä on ollut yksi vapaa ja saamme kaksi täyttä treenipäivää eli neljä harjoitusta, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola valottaa.

– Kauhajoen jaettu kärkisija on täysin ansaittu. Joukkue on varsinkin hyökkäyspäässä erittäin tasapainoinen ryhmä, joka pelaa vahvuuksiensa kautta. Sillä on kaksi elementtiä, joiden ympärille joukkueen tekeminen on koottu. Toinen on Bojan Sarcevicin palloscreenit, joista hän luo itse, mutta ennen kaikkea muille. Sarcevicin kuusi korinjohtanutta syöttöä peliä kohden on paljonpuhuva luku. Toinen elementti on Devonne Gilesin sisäpeli. Joukkue tyhjentää postia Gilesille, josta hän viimeistelee tehokkaasti pelatessaan 1-1 ja mikäli puolustus auttaa Giles osaa syöttää vapaille pelaajille. Näistä syötöistä ovat nauttineet etenkin Greg Mangano ja Antti Kanervo, jonka 50 %:n onnistumistarkuus kaukoheitoista kertoo miehen heittotaidon lisäksi erinomaisesta joukkuehyökkäyksestä.

– Kauhajoessa on meille mukava haaste itsenäisyyspäivän ratoksi. Mikäli haluamme tosissamme taistella kärkisijoista loppukaudella, on meidän pystyttävä nyt haastamaan kärkijoukkue etenkin kotonamme. Joka tapauksessa tässä on hyvä loppukauden tasonmittari.