Bisons ei onnistunut kellistämään pietarilaista Zenitiä sunnuntaina pelatussa VTB-liigan kotiottelussaan. Poikkeuksellisesti Turun HK areenalla pelattu matsi päättyi 13 pisteen venäläisvoittoon kuuden ja puolen tuhannen katsojan seuratessa paikanpäällä.

Pelin ensimmäinen neljännes oli tasaista vääntöä. Johto vaihtui vuorotellen eikä ero päässyt repsahtamaan suuntaan tahi toiseen. Kymmenminuuttisen jälkeen Zenit johti pisteellä (16–17).

Toisen neljänneksen alku oli kotijoukkueen kannalta kohtalokas. Biisonit ei onnistunut upottamaan palloa, mutta Zenit sen sijaan osui hankalistakin asennoista. Erän ensimmäinen puolisko meni vieraille 2–10 ja Zenit kasvatti johtonsa yhdeksään. Bisons paransi loppua kohti, mutta joukkueiden välinen piste-ero kasvoi yhteentoista puoliajan alkaessa. Neljännes kirjattiin vieraille lukemin 11–21.

– Meillä oli hyviä paikkoja toisella neljänneksellä, mutta emme vain saaneet palloa koriin, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson surkutteli loimaalaisten sivuilla.

Kolmannella neljänneksellä Bisons paransi pelaamistaan. Pallo liikkui paremmin ja heitotkin alkoivat putoilla. Riistojen ja hyökkäyslevypallojen myötä Biisonit onnistui kaventamaan eron seitsemään. Kaikki mahdollisuudet voittoon olivat vielä elossa.

Neljäs jakso alkoi Tuukka Kotin (5/6/1r) taistelulla, jonka päätteeksi Bisons tuli viiden pisteen päähän. Valitettavasti useiden menetysten myötä Zenit pystyi kasvattamaan eron takaisin kymmenen pisteen tuntumaan. Erän puolessa välissä Cameron Jonesin (16/3/1/1r) ja Artem Vikhrovin (10/5/3/3r) kolmoset kasvattivat vieraiden johdon jo viiteentoista. Zenit todella osasi upottaa kolkit oikealla hetkellä, sillä em. heitot olivat joukkueen ainoat onnistuneet kolmoset (2/10, 20 %). Bisons yritti taistella vielä mukaan, mutta ero kasvoi liian suureksi. Loppulukemiksi kirjattiin Zenitin 13 pisteen voitto.

– Pelasimme hyvin joukkueena ja noudatimme hyvin pelikirjaamme, Zenitin kanadalaisvahvistus Kyle Landry (12/10/1/2r/1t) jutteli.

– Meillä oli hyviä ja meillä oli huonoja jaksoja, Gibson totesi.

– Menetimme palloa liikaa avaintilanteissa. Menetyksiä voi tulla, mutta nyt ne tulivat meidän hyvien jaksojemme jälkeen. Kaveri kasvatti niillä johdon taas kymmeneen ja jouduimme taas aloittamaan takaa-ajon alusta, hän jatkoi.

VTB-ottelu Turussa kiinnosti ihmisiä kiitettävällä tavalla. Peräti 6452 katsojaa löysi tiensä HK areenan lehtereille. Tunnelma teki vaikutuksen kotijoukkueen lisäksi vieraisiin.

– Kiva pelata tällaisessa tunnelmassa, Landry totesi.

Aivan kaikki Landryn toiveet eivät kuitenkaan täyttyneet.

– En nähnyt Miikka Kiprusoffia missään katsomossa, vaikka yritin häntä etsiä. Olen hänen iso faninsa, joten se oli pieni pettymys.

Tuukka Kotillekin ilmapiiri kelpasi.

– Aivan mahtavaa. Harmittaa vietävästi, sillä fanit olisivat kyllä ansainneet voiton.