Petteri Koposen Himki taistelee Eurocupin D-lohkon voitosta yhdessä turkkilaisen Besiktasin kanssa. Keskiviikkona Himki kohtaa kotonaan Szolnokin.

Himkin peli ei ole kulkenut alkukaudesta aivan viime vuoden malliin, mutta hiljalleen viitteitä paremmasta on olemassa. Joukkue seilaa vahvassa myötätuulessa sekä Eurocupissa että VTB-liigassa.

– Pikkuhiljaa alkaa kulkea. Besiktasia vastaan pelasimme tosi hyvin 36 minuuttia, mutta sitten he alkoivat saada tosi kovia koreja sisään ja lopulta eroksi jäi vain neljä pistettä. Se oli kuitenkin tärkeä, sillä hävisimme heille kahdella, joten olemme nyt paremmin keskinäisessä vertailussa, Koponen muistuttaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Synkempiä pilviä Himkin taivaalle tuli, kun Marko Popovic, James Augustine ja Paul Davis joutuvat jättämään tärkeän ottelun väliin loukkaantumisten takia. Koponen on kuitenkin ollut vahvassa vireessä viime aikoina., Hän on ollut Eurocupissa joukkueen toiseksi kovin pistemies 13,4 pisteen keskiarvolla ja VTB-liigassa tahti on ollut samanmoista 12,2 pisteen keskiarvolla. Erityisesti Koposen heitto on uponnut upeasti, sillä Eurocupissa kakkosten prosentti on peräti 74,4 ja kolmosten 41,4.

– Saa nähdä miten loukkaantumiset vaikuttavat meidän peliin. Omasta puolestani heitot ovat nyt pudonneet hyvin ja on kiva pelata, kun putoaa. On luottoa ja tuntumaa heittämiseen. Bisons-pelin kivittämisen jälkeen on osunut suhteellisen hyvin, Koponen naurahtaa viitaten kauden huonoimpaan heittopeliinsä.

Himkillä on Eurocupia jäljellä vielä kaksi ottelua ja tarvitsee todennäköisesti voitot molemmista napatakseen lohkon kärkipaikan.

– Toivottavasti pystymme ottamaan ykkössijan. Meillä on kuitenkin kaksi vaikeaa ottelua vielä edessä, Koponen muistuttaa.

Salttu Forsström