Petteri Koposen Himki nappasi lohkovoiton Eurocupissa, kun se kaatoi selvin numeroin Pietarin Zenitin. Sasu Salinin Olimpija ylsi niin ikään selkeään voittoon. Gerald Leen Ploiesti sen sijaan koki selvän tappion kotonaan Partizanille.

Himki karkasi Zenitiltä toisella puoliajalla, jonka se vei nimiinsä peräti 45-22. Himkin avausviisikossa pelannut Koponen haki tällä kertaa vähän heittoaan, mutta pussitti reilussa 29 minuutissa yhdeksän pistettä ja otti kaksi levypalloa.

Leen Ploiestin lohkovaihe päättyi selvään 65-86-kotitappioon Partizanille. Kotijoukkue heräsi vasta viimeisellä neljänneksellä voittaen sen 23-12, mutta silloin se oli jo liian myöhäistä. Hieman päälle 20 minuuttia urakoinut Lee oli joukkueensa parhaimmistoa pussittaen joukkueensa toiseksi korkeimman pistemäärän 12. Lisäksi hän otti kolme levypalloa.

Salin katseli loukkaantuneena sivusta, kun Union Olimpija murskasi kotonaan VEF Riian selvästi 90-61.

Himki otti omassa lohkossaan voiton ja Salinin Olimpija sijoittui samassa lohkossa kolmanneksi. Leen Ploiesti oli omassa lohkossaan neljäs ja näin kaikki suomalaispelaajien joukkueet etenivät 32 parhaan joukkoon.

Joukkueiden jatkolohkot selviävät torstaina, kun Euroliigan alkulohkot saadaan päätökseen.