Perjantain ja lauantain aikana nähdään erittäin mielenkiintoisia Korisliigan otteluita. Päähuomio kohdistuu erityisesti Kotkaan missä kärkikamppailussa kohtaavat KTP ja Bisons.

Perjantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kouvot esittelee Matt Gibsonin ja Andre Williamsonin kotiyleisölleen, kun Tapiolan Honka haastaa kouvolalaisjoukkueen. Vahvassa vireessä oleva Kataja saa kotikentälleen Seagullsin ja Pyrintö yrittää hakea koristusta vierassaldoonsa Vilppaan kustannuksella. Perjantain tarjonnan täydentää KTP:n ja Bisonsin välinen huippuottelu. Lauantaina Karhu isännöi Namika Lahtea.

KTP:n ja Bisonsin välisestä kärkikamppailusta on odotettavissa mielenkiintoinen, sillä molemmat joukkueet ovat huippuvireessä.

– Vastustaja on äärimmäisen kovaa luokkaa. Bisons tekee koko ajan tuloaan ja (Tuukka) Kotin paluun jälkeen he ovat pelanneet entistä paremmin. Bisons pelaa pitkälti samalla tavalla kuin me, sillä hekin pyrkivät aggressiivisesti korille. Todella vaarallinen joukkue, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov tiivistää kotkalaisten sivuilla.

Tämän kauden molemmat keskinäiset väännöt ovat kääntyneet loppuhetkillä KTP:n voitoiksi ja molemmilla kerroilla ratkaisija on löytynyt vaihtopenkiltä. Lokakuussa Samuli Vanttaja huudatti Karhuvuorta viimeisen sekunnin voittokorillaan (77-76) ja kaksi viikkoa sitten sankarin viitan puki Michael Pounds tehtaillessaan viimeiselle viidelle minuutille 10 pistettä (76-81). Loimaalla Bisons joutui taistoon ilman kolmanneksi parasta pistemiestään Matti Nuutista (12,3/4,8), mutta perjantaina punapaidoilla pitäisi olla ainakin kotimaisten osalta paras kalusto käytettävissään.

Tilastojen perusteella Bisons on ääripäiden joukkue. Se heittää eniten kakkosia ja vähiten kolmosia, joissa se kuitenkin lukeutuu sarjan tarkimpiin joukkueisiin. Bisonsin heitot painottuvat kolmen sekunnin alueelle enemmin kuin millään muulla joukkueella, mutta silti se saa vapaaheittoja toiseksi vähiten.

– Aggressiivisena ja korille pyrkivänä joukkueena he ovat ehkä päässeet juoksemaan helppoja koreja, Mirolybov kommentoi tilastollista epäloogisuutta.

Bisonsilla on vähiten menetyksiä, mutta levypalloissa se on ollut sarjan heikoin joukkue. Bisons on huonoin myös hyökkäyslevypalloissa, joten ottaako KTP nyt niskalenkin myös omalla puolustuskorillaan.

– Olemme koittaneet tehdä kotiläksymme. Mutta Bisonsia vastaan levypalloissa ei niinkään ole ollut ongelmia, vaan transition-puolustuksessa, Mirolybov kertoo tarkoittaen kansankielellä puolustukseen palaamista.

Joukkueiden tilastollisista eroavaisuuksista huolimatta yhtäläisyyksiäkin löytyy. Niistä selkeimpänä on vauhtipeli, jota molemmat valmentajat ovat moneen otteeseen painottaneet. Mirolybov epäilee pelin menevän kuitenkin fyysiseksi.

– Molemmat joukkueet haluavat pitää vauhtia, mutta yhtälailla toinen haluaa ottaa sitä pois. Edellinen kohtaaminen on tuoreessa muistissa ja luulen perjantaina nähtävän kovaa fyysistä vääntöä.

Voitto olisi KTP:lle jo kahdeksas peräkkäinen, mutta Mirolybov ei luonnollisesti halua mennä asioiden edelle.

– Kaikki putket päättyvät joskus, emmekä me sitä mieti. Juuri kerroin pelaajillekin, että mennään vain kentälle nauttimaan, Mirolybov päättää.