Karhu (14 voittoa ja 7 tappiota) lähtee sunnuntaina haastamaan lokkiparvea, joka on pystynyt nousemaan pudotuspeliviivan yläpuolelle. Seagulls (9/13) katkaisi viime keskiviikkona neljän ottelun tappioputken, kun se haki voiton kovasta kotijoukkueesta Pyrinnöstä pistein 78–69. Karhulla on alla runsaan viikon tauko, sillä se voitti kotiluolassa Namika Lahden 94–70 lauantaina 17. tammikuuta.

Karhu ja Seagulls ovat iskeneet kaudella yhteen kaksi kertaa. Lokakuun alussa, Korisliigan ensimmäisellä kierroksella, Karhu haki voiton kisahallista pistein 72–67. Kotisalissa Karhu oli parempi marraskuun lopussa 92–87.

– Vastassa on hyvinkin aktiivinen kotijoukkue, toteaa Karhun valmentaja Sami Toiviainen seuran kotisivuilla.

– He ottivat viime kierroksella kovan vierasvoiton Pyrinnöstä, erinomaisen neljännen jakson avulla. – Joukkueen hyökkäyspelin kulmakivet (Derermy) Geiger ja (Melsahn) Basabe ovat varmasti meidänkin papereissa merkitty vahvalla tussilla. Meidän on myös tiedettävä suomalaisosaston vahvuudet ja esimerkiksi Calle Lindbomia ei saa päästää kuumaksi kolmenpisteenviivan takaa.

– Meillä on alla hyvä treeniviikko. Ollaan saatu omaa hyökkäyspäätä eteenpäin ja tuotua muutamia uusia asioita pelaamiseen mukaan. Joukkue on ollut Devonnea (Giles) lukuun ottamatta terve ja näin pystytty harjoittelemaan täysipainoisesti. Devonnen pelaaminen ratkeaa lauantain treenien jälkeen, Toiviainen kertoo sentterin tilanteesta.