Perjantain ja lauantain aikana pelataan kolme ottelua Korisliigassa. Perjantaina palloillaan sekä Tampereella että Helsingissä, kun taas lauantaina Kauhajoella on pelit pystyssä.

Helsingissä Seagulls saa kotikentälleen vastaansa Kobrat. Ottelu on lapualaisille todellinen neljän pisteen kamppailu, sillä voitolla se kirisi umpeen pudotuspelipaikan kahden voiton päähän. Voitolla Seagulls sen sijaan ottaisi hajurakoa taka-ajajiinsa. Tampereella Pyrintö yrittää saada koneensa taas käyntiin isännöidessään Katajaa. Pyrintö hävisi edellisottelunsa Kauhajoella ja Kataja pääsee otteluun lähes kahden viikon pelitauolta. Ennen sitä joensuulaiset olivat voittaneet kymmenestä edellisottelustaan peräti kahdeksan. Ottelussa nähdään mielenkiintoinen kaksinkamppailu Susijengin takamiesten Antero Lehdon ja Teemu Rannikon välillä. Molemmat ovat olleet viime peleissä kovassa iskussa.

– Joensuun Kataja on todella haastava vastustaja, sillä sen takakenttä Teemu Rannikon ja Robert Arnoldin johdolla on luultavasti sarjan laadukkain. Katajan peli perustuu täysin Rannikolle ja Arnoldille juostuihin palloscreeneihin. Rannikko on valtakuntamme taitavin syöttäjä ja ruokkii kanssapelaajiaan millintarkasti, mikäli puolustus tekee pienenkin virheen. Arnold taas viimeistelee itse mennen erittäin taitavasti korille. Eli siinä on meille haaste, johon pitäisi pystyä vastaamaan, varsinkin, kun sen osa-alueen puolustuksessa meillä on viime peleissä ollut eniten vaikeuksia, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohtii joukkueen sivuilla.

– Meillä on oltava taskussa 2-3 erilaista tapaa, joita voimme tarvittaessa vaihdella. Rannikkoa vastaan on pystyttävä erittäin ehjään puolustukseen ja tulemme käyttämään 3-4 eri puolustajaa. Tärkeää on, että Taikurilla on vastassa koko ajan tuoreet jalat.

– Tämän lisäksi meidän on pystyttävä kauttaaltaan hyvään 1-1 -puolustamiseen siinä vaiheessa, kun Rannikko luopuu pallosta. Yhtään ilmaista koria ei ole varaa antaa, jos haluamme palata voittokantaan. Tämä pitää sisällään levypallopelaamisen.

– Viimeksi hyydyimme hyökkäyksessä Katajan passiiviseen match up-paikkaan. Sen purkamiseen meillä pitäisi nyt olla parempia eväitä, mutta myös se jää nähtäväksi. Paras lääke tuohon on hyvä puolustus ja avoimen kentän korit. Parissa viime peleissä hyökkäämisen ilme on parantunut. Tasapainoinen hyökkääminen auttaa hyviin asemiin hyökkäyslevyissä ja pitää toivottavasti Katajan nopeat hyökkäykset kurissa, Poikola päättää.

Lauantaina tiivis viikkoa paketoidaan Karhun ja Vilppaan ottelulla.