Biisonien kansainväliset haasteet jatkuvat perjantaina, kun krasnojarskilainen Jenisei saapuu Loimaalle. Ottelu piti pelata alun perin lauantaina, mutta se siirtyi vastustajan toivomuksesta vuorokautta aikaisemmaksi.

Bisons kohtasi Jenisein ensimmäisen kerran lokakuussa Krasnojarskissa. Peli pitkän vieraskiertueen kolmas ja päättyi isäntien 20 pisteen voittoon. Lopputulos ei ehkä kerro niinkään Jenisein pelillisestä ylivoimaisuudesta vaan paremminkin Biisonien matkaväsymyksestä.

Tällä hetkellä Bisons ja Jenisei ovat varsin tasaiset. Kumpikin joukkue on voittanut kymmenestä viimeisestä ottelustaan kolme. Jenisei on sarjataulukossa vain pari sijaa Biisonien yläpuolella, joten voitto on hyvinkin otettavissa perjantaina.

Jeniseissä ei ole aivan niin nimekkäitä pelaajia kuin UNIKSissa, TsSKAssa tai Himkissä, mutta kovia pelureita kuitenkin. Detroit Pistons varasi laituri Terrico Whiten vuoden 2010 draftissa varausnumerolla 36. Isoimmille taala-areenoille White ei kuitenkaan ennättänyt, sillä hän suuntasi Eurooppaan yhden D-Liiga kauden jälkeen.

Joukkueen takakentällä peliä pyörittää Donell ”D.J” Cooper. Ilmiömäisen taitava takamies on VTB:n syöttötilastossa toisena 8,5 passin keskiarvolla. Cooper on erinomainen matchup Aaron Johnsonille.

Jenisein paras korintekijä on bosnialaissentteri Elmedin Kikanovic. Hän on viimeistellyt 13 pisteen keskiarvolla. Vaikka Kikanovic onkin 210-senttisenä melkoinen mörkö, ei hän ole joukkueensa pisin ukko. Toisella sentterillä, Kosta Perovicilla, on mittaa peräti 217 senttiä. Hän tosin ei ole pelannut marraskuun lopun jälkeen, joten ei ole kovin todennäköistä, että häntä liikuntahallillakaan nähtäisiin.

Bisons pääsee valmistautumaan perjantain koitokseen heti Joensuusta kotiuduttuaan. Mollivoittoinen Kataja-peli on hyvä unohtaa ottamalla voitto krasnojarskilaisista. Roope Ahonen ja Ian Hummer eivät voineet flunssan vuoksi osallistua Joensuun turneelle, mutta toivon mukaan miehet nähdään tositoimissa taas perjantaina. Kaikkien Biisonien panosta tarvittaisiin näissä kivikovissa peleissä.

Bisons–Jenisei Krasnojarsk Loimaan liikuntahallilla perjantaina 6.2.2015 klo 19.00.