Biisonilauma järjesti kotiyleisölleen viihdettä koko rahan edestä, kun se isännöi krasnojarskilaista Jeniseitä perjantain VTB-ottelussa. Bisons ei ollut järin korrekti isäntä, sillä se jyräsi vieraidensa yli ja voitti matsin 37 pisteellä.

Bisons määritti ottelun tahdin heti ensimetreiltä. Biisonien aggressiivinen puolustus tilkitsi korinalusen täysin saumattomaksi ja vieraat joutuivat rakentelemaan pelejään kaukana korirenkaasta. Biisonit sen sijaan mätti palloa säkkiin niin läheltä kuin kauempaakin. Peli ehti vanheta vain kolme ja puoli minuuttia, kun Biisonijohto oli jo 11 pisteessä (13–2) ja Stevan Karadzic joutui pauhaamaan omilleen aikalisällä. Kovaääninen neuvonta tepsikin, sillä muutaman oikea-aikaisen kolmosen myötä Jenisei nousi iskuetäisyydelle. Aleksandr Pavlov (6/4/1) toi Jenisein jo tasoihin ensimmäisen (19–19) neljänneksen viimeisellä minuutilla. Anthony Hilliard (29/3/5/1) ei lähentelystä syttynyt vaan pussitti vielä viisi pinnaa erän loppuun.

– Aloitimme pelin todella hitaasti, mutta vastustaja tuli peliin aggressiivisesti. Emme pystyneet sopeutumaan pelin tempoon. Tulos oikeastaan määräytyi jo ensimmäisellä puoliskolla. Toisella puoliskolla taisimme olla jo hieman väsyneitä. Yritin tehdä paljon vaihtoja muuttaakseni rytmiä, mutta niistä ei ollut juurikaan apua, Jenisein päävalmentaja Karadzic pohdiskeli.

Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Bisons meni menojaan eikä Jeniseistä ollut enää loimaalaisten pysäyttäjiksi.

– Tämä oli ehkä yksi kauden parhaista peleistä. Rotaatiomme toimi hyvin, eikä kukaan joutunut pelaamaan yli 30 minuuttia, Antto Nikkarinen mietti Bisons-sivujen mukaan.

Voiton avain oli vastustajan avainpelaajan Donell Cooperin pimentäminen.

– Cooper pysyi hyvin meidän lieassa. Ehkäpä siksi vastustajalla oli vaikeuksia, Nikkarinen jutteli.

– Kuten Antto sanoi, halusimme pitää Cooperin kurissa ja teimme juuri sen. Erinomainen joukkueen voitto, Gibson kehui.

Ian Hummer ja Roope Ahonen (0/1/2) olivat jälleen pelikuntoisia. Hummer näytti kausiflunssan olevan vain kaukainen muisto, sillä sähköjäniksen lailla liikkunut mies viimeisteli tupla-tuplan.

– Hyvä, että Roope ja Ian pääsivät jo takaisin. Hyvä myös, että Anthony Hilliard pelasi omalla tasollaan.