Koripallo näytti sunnuntaina espoolaisyleisölle parhaimmat ja pahimmat puolensa. Kotijoukkue Honka esiintyi ensimmäisellä puoliajalla sarjakärki KTP:ta vastaan aneemisesti ja ottelu näytti tauolla jo taputellulta. Toisella puoliajalla kotijoukkue löysi aivan uuden meiningin tekemiseen ja näytti jo menevän vääjäämättömästi kohti comeback-voittoa. KTP nousi kuitenkin sillasta ja korjasi lopulta potin jatkoajalla.

Honka esitteli kotiyleisölle ottelussa ensimmäistä kertaa uuden vahvistuksensa, laituri Greg Loginsin. Logins marssikin kentälle kotijoukkueen aloitusviisikossa ja onnistui nopeasti myös korinteossa. Siihen Hongan ilonaiheet avauspuoliajalla jäivätkin. Aggressiivisesti puolustanut vierasjoukkue pakotti Hongan lukuisiin pallonmenetyksiin ja huonoihin heittoihin. Vierasjoukkue dominoi etenkin hyökkäyslevypalloissa kaksikon Kenneth SimmsTimo Heinonen näyttäessä esimerkkiä. Toisen neljänneksen jälkeen ilmeet niin pelaajien kuin katsojienkin kasvoilla olivat vakavat, koppiin mentiin tilanteessa 28-48.

– Ensimmäisellä puoliajalla yhteistyö puuttui sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Hyökkäyksessä yritettiin pakottaa liikaa ratkaisuja ja puolustuspäässä ei ehkä uskottu siihen, että pärjäämme pelaamalla normaalia puolustusta. Eikä voi ottaa mitään pois Kotkalta, he olivat oikealla tavalla aggressiivisia ja ehtivät mukaan myös niissä tilanteissa, joissa liikutimme hyvin palloa, Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo kertasi heikkoa avauspuoliaikaa Hongan sivuilla.

Toisella puoliajalla Honka sai pelinsä rullaamaan ja kuroi piste pisteeltä KTP:n eroa kiinni ja meni päätösjaksolla jo ohikin ja oli viimeisille sekunneille saakka voitossa kiinni.

Kotijoukkue pääsi yrittämään lopullista ratkaisua kahdesti. Ensin Ike Udanoh menetti pallon, jota seuranneesta tilanteesta Ubilla otti viidennen virheensä. LaMonte Ulmerin onnistuttua toisessa vapaaheitossaan, Honka pääsi sivurajalle tilanteessa 80-76, kellossa aikaa 33 sekuntia. KTP rikkoi Kopiota, jonka molemmat vapaaheitot kolahtivat rautoihin. KTP:n seuraavassa hyökkäyksessä Joonas Lehtoranta upotti äärimmäisen kovan kolmosen ja kun häntä rikottiin heittotilanteessa, vielä bonusvapaaheiton päälle. Nuori mies upotti vaparin kylmän viileästi ja tasoitti pelin. Hongalle jäi yksi hyökkäys aikaa voittoheittoon, jollainen siunaantuikin Okko Järvelle. Järven kakkonen kuitenkin ohi ja peli jatkoajalle.

Jatkoaika oli sitten tiukkoihin otteluihin tällä kaudella tottuneen KTP:n ja etenkin sen piskuisen takamiehen Brandon Jeffersonin näytöstä. Tilanteessa 85-89 Jefferson laittoi ensin yhden ja heti perään toisen kolmosen naruihin ja ratkaisi ottelun vierasjoukkueelle. Loppulukemat 87-96 ja Hongalle todella kirvelevä tappio kenties hienoimmassa koripallo-ottelussa, jota Tapiolassa on tällä kaudella nähty.

– Tauolla kävimme läpi meidän tämän ottelun kolmea isoa teemaa ja sitä, olemmeko tehneet asioita niin kuin halutaan. Yksi teemoista oli puolustuslevypallopelaaminen. Puhuimme, että jos aiomme tulla otteluun mukaan, meidän on pakko päästä juoksemaan ja siihen edellytyksenä on hyvä puolustus, johon kuuluu myös puolustuslevypallopelaaminen. Oli hienoa nähdä, että joukkueesta löytyi toiselle puoliajalle uusi vaihde. Mielellään otetaan se ilme seuraavassa matsissa heti alusta asti. Jatkoajalla suunnitelma ei toiminut. Jouduimme ottamaan virheitä emmekä saaneet hyökkäyspäässä palloa liikkeeseen. KTP pelasi rutinoidusti jatkoajalla, pettynyt Iisalo kertasi ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen uusi amerikkalaisvahvistus, 32 minuuttia urakoinut, Greg Logins joutui jättämään pelin kesken jalkakramppien takia.

– Emme pelanneet ottelun alussa riittävän hyvällä energialla. Toisella puoliajalla saimme intensiteetin ylös, saimme stoppeja puolustuksessa ja se johti hyviin asioihin myös hyökkäyspäässä. Oma pelaaminen tuntui melko hyvältä. Krampit haittasivat, ensin kramppasi toinen jalka ja levypallotilanteessa molemmat. Ne saadaan kyllä kuntoon. Kolme harjoitusta alla joukkueen kanssa, asiat alkavat selkiytyä pikkuhiljaa, 15 pistettä heittänyt Logins totesi.

Päävalmentaja Iisalo kommentoi Loginsin merkitystä joukkueelle näin.

– Greg tuo merkittävästi lisää tilaa hyökkäykseen, koska pystyy pelaamaan kulmassa ja myös leikkaamaan sieltä korille. Lisäksi hän tuo lisäapuja hyökkäyslevypallopelaamiseen. Puolustuspäähän hän tuo ennen kaikkea levypallovoimaa ja kokoa, Iisalo totesi.