Kuin vaivihkaa kuluvan vuosikymmenen aikana Suomi-koriksen kärkiorganisaatioiden joukkoon noussut Kauhajoen Karhu astui uuteen aikakauteen viime kesänä, kun joukkuetta pitkään luotsannut Ari Tammivaara lähti uusiin tehtäviin. Uudistunut Kauhajoen Karhu kuului korissyksyn pirteimpiin yllättäjiin sijoittumalla joulutauoksi Korisliigan kakkoseksi KTP:n jälkeen.

Karhun uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin Namika Lahtea ja KTP:ta menestyksekkäästi luotsannut Sami Toiviainen, ja joukkueen pelaajapaletti meni lähes kokonaan uusiksi.

– Periaatteessa aloitettiin kesällä nollasta. Viime kauden rotaatiopelaajista joukkueeseen jäivät vain Aleksi Huuskonen, Niko Mattila, Markus Molenius ja Bojan Sarcevic. Eihän tässä joukkueessa ole pelillisesti kovinkaan paljon yhteistä viime vuosien Karhuun, Karhuun täksi kaudeksi Katajasta siirtynyt Antti Kanervo pohtii Koripalloliiton tekemässä haastattelussa.

– Ainakin henkilökohtaisesti koin kuitenkin tilanteen helpoksi, koska monta muuta pelaajaa oli ihan samassa tilanteessa, enkä joutunut olemaan ainut uudessa paikassa ja ympäristössä.

Karhun peli onkin ollut silmiinpistävän kypsää siihen nähden, kuinka vähän joukkueella on kokemusta yhteenpelaamisesta.

– Jokainen joukkueen jäsen on pelannut todella hyvin ja nautimme pelaamisesta yhteen. Kun perusasiat toimii, on helppo onnistua.

Karhu on tällä hetkellä sarjassa toisena ja viime ottelussaan joukkue antoi myrskyvaroituksen kunnostaan, kun se murskasi Kouvot, vaikka Kanervo ja Devonne Giles olivat loukkaantumisten takia sivussa.

– Kun istuin lauantaina vaihtopenkin päähän verkkarit päällä, en ihan heti olisi uskonut, että pojat pistävät sellaisen esityksen pystyyn. Kouvot-matsi oli hyvä osoitus siitä, että vaikka olisi kaksi aloitusviisikon pelaajaa (Kanervo & Devonne Giles) poissa, se ei vaikuta yksittäisen matsin esitykseen. Se kertoo, että jotain on tehty oikein, Kanervo arvioi.

– Kouvot-voitolla saatiin lisäksi koriero niitä vastaan ihan mukavaksi, että vaikka kompastuisimmekin Mansikka-aholla viimeisessä keskinäisessä ottelussa, lähtökohdat pudotuspelien kotietua jaettaessa ovat silti kohtuulliset. Samaan aikaan kaikki on kuitenkin avoinna. Liiga on niin tasainen, että kärkijengeilläkin kotietu on tiukassa, Kanervo miettii.