Viime viikolla NBA:ta seuraavat suomalaiset hieraisivat muutaman kerran silmiään, kun Portland Trail Blazersin twiitissä nähtiin ote Kummelista tutusta ”Jankon betoni” –sketsistä. Portland Trail Blazersin edustaja valottaa yhteensattumaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Twiitti sai luonnollisesti paljon huomiota Suomessa. Trail Blazersin digitaalisesta sisällöstä sekä sosiaalisesta mediasta vastaava Kris Koivisto myöntää, että hänen suomalaistaustaustaisesta sukunimestään huolimatta kyse on sattumasta.

– Minulla ei itse asiassa ollut mitään tietoa, että kyseinen GIF on suomalaisesta komediasketsistä. Se tekee minut entistä ylpeämmäksi, että käytin sitä, Koivisto vastaa sähköpostitse.

– Löysin klipin eräältä sivustolta jolla vierailen usein etsimässä reaktio-GIF:ejä. Muutaman päivän välein käyn läpi erilaisia GIF:ejä joita voisin jossain vaiheessa käyttää. GIF:it ovat tulleet suosituksi sosiaalisessa mediassa, kun yritetään havainnollistaa tiettyjä tunteita, reaktiota tai mielialaa, Koivisto jatkaa.

Koivisto lisäsi Kummelihahmo Kalervo Jankon turhautuneen reaktion Dallas-Portland-ottelun yhteydessä, kun Dallas tuli varsinaisella peliajalla tasoihin Dirk Nowitzkin kolmosella ja ottelu meni lopulta jatkoajalle jonka Dallas vei nimiinsä.

– Olimme johtaneet Dallas Mavericksia 10+ pisteellä 85 prosenttia pelistä ja sitten kaikki yhtäkkiä mureni. Emme saaneet mitään sisään eivätkä he heittäneet mitään ohi. Se oli hyvin turhauttavaa faneille ja meillä on täällä aika intohimoiset kannattajat, joten yritin vähän keventää tunnelmaa, Koivisto valottaa.

– Kun Dirk Nowitzki heitti kolmosen sisään, joka käytännössä varmisti jatkoajan, niin muistin, että minulla oli se GIF arkistoissani. Löysin sen välittömästi ja julkaisin sen ikään kuin sanoakseni ”antaa olla, olen saanut tarpeekseni eikä mikään mene hyvin.” Fanit selvästikin reagoivat GIF:iin positiivisesti, sillä se esitti tarkalleen mitä he tunsivat tuona hetkenä.

Koiviston mukaan Kummeli ei ollut hänelle ennestään tuttu, mutta ei sulje pois, etteikö heidän sketsejään voisi käyttää jatkossakin hyväksi, jos niitä löytyy.

– Emme olleet kuulleet Kummelista ennen tuota päivää. Se oli täysin sattumaa. Jos heillä on lisää hauskoja pätkiä, niin emme vastustaisi niiden käyttöjä tulevaisuudessakaan, Koivisto päättää.

Salttu Forsström