Suomi-koriksen suurlupauksiin kuuluva Lauri Markkanen, 17, matkustaa viikonlopuksi New Yorkiin kovaan seuraan.

Mäkelänrinteen Urheilulukiossa opiskeleva ja HBA-Märskyssä pelaava Markkanen on saanut kutsun NBA:n ja FIBA:n järjestämän Basketball Without Borders -maailmanleirille, jonne saapuu huippuprospekteja ympäri maailman. Tapahtuma on nivottu NBA:n oman All Star –viikonlopun yhteyteen.

211-senttinen Markkanen osallistui Basketball Without Bordersin (BWB) Rooman leirille viime kesäkuussa ja ansaitsi otteillaan kutsun BWB-maailmantapahtumaan.

New Yorkissa 13.-15. helmikuuta järjestettävälle maailmanleirille on kutsuttu kaikkiaan 39 iältään 16–18-vuotiasta pelaajaa yhteensä 24 maasta, jotka harjoittelevat NBA- ja FIBA-pelaajien ja -valmentajien johdolla. Leirin vetäjiin kuuluvat mm. Danilo Gallinari (Denver Nuggets/Italia), Gorgui Deng (Minnesota Timberwolves/Senegal), Steven Adams (Oklahoma City Thunder/Uusi-Seelanti) sekä Tiago Splitter (San Antonio Spurs/Brasilia).

NBA ja FIBA järjestävät vuosittain Basketball Without Borders –leirin kaikissa maanosissa. New Yorkiin nyt koolle kutsuttu maailmanleiri on laatuaan ensimmäinen.

Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Markkanen valittiin kaudella 2012/13 B-poikien SM-sarjan vuoden pelaajaksi, ja viime kaudella Markkanen debytoi miesten Divarissa BC Jyväskylän paidassa. Tällä kaudella Markkanen on edustanut HBA-Märskyä miesten Divari B:ssä ja Nuorten Euroopan liigassa, EYBL:ssä.

Tammikuussa Markkanen nimettiin kansainvälisen Baltic Sea Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) 18-vuotiaiden poikien sarjassa, kun hän johti Suomen turnausvoittoon 20,3 pisteen, 7,3 levypallon, 2,3 riiston ja 1,0 syötön ottelukeskiarvoillaan.

– On upeaa Laurin ja hänen uransa kannalta päästä mittaamaan osaamistaan parhaita ikäisiään vastaan näinkin hienossa ja tarunhohtoisessa ympäristössä, sanoo HBA-Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen Koripalloliiton tiedotteessa.

– Lauri kehittyy koko ajan pelaajana ja urheilijana. Hänellä on perheen suomana erinomaiset lähtökohdat, mutta taustalla on myös paljon intohimoista harjoittelua, hyviä olosuhteita ja matkan varrella vaikuttaneita hyviä neuvonantajia, pohtii Koskelainen.

Markkanen opiskelee parhaillaan Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja harjoittelee HBA-Märskyn joukkueessa. Koskelaisen ohella HBA:n valmentajina ovat nuoria auttamassa Suomen kaikkien aikojen koripalloilija Hanno Möttölä sekä Susijengin pitkäaikainen fysiikkavalmentaja Jussi Hirvonen. Möttölä oli valmentajana myös Rooman BWB-leirillä viime syksynä NBA:n kutsumana.