Tampereen Pyrinnön ottelut jatkuvat lauantaina Lapuan Korikobrien vieraana.

Pyrintö on sarjataulukossa edelleen seitsemäntenä (13-15) tasapisteissä kaksi ottelua vähemmän pelanneen Namika Lahden (13-13) kanssa. Kaksi kertaa kaudella Pyrinnölle taipunut Korikobrat on sarjassa sijalla 10. kuusi voittoa Pyrintöä perässä (7-19).

Pyrinnöstä Petri Heinonen sekä Bryan Hopkins ovat kärsineet alaraajavammoista ja kummankin pelaajan pelaaminen lauantaina on vielä epävarmaa.

– Pohjanmaan vierailut ovat aina omanlaisia tapahtumia. Arvostan positiivisessa mielessä pohjalaista hulluutta, sillä se on yhdistelmä itseluottamusta ja periksiantamatonta luonnetta. Se näkyy molemmissa Pohjanmaan joukkueessa ja niiden taustoissa. Ilman tuota särmää ei kumpikaan joukkue pelaisi Korisliigaa, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola muistuttaa seuran sivuilla.

– Meillä on menossa positiivinen noste. En nyt puhu niinkään tuloksista, mutta siitä, että pelaajistamme paistaa nautinto tehdä yhdessä töitä. Olen hokenut tätä kyllästymiseen asti, mutta edelleen keskitymme oman konseptimme hiomiseen. Olemme tuoneet pelaamiseemme erilaisia tapoja puolustaa palloscreenejä, postia ja myös muutaman erilaisen puolustusmuodon. Lapuan joukkueessa on meille uusi takamies Austen Rowland ja lauantaina nähtäneen myös liigassa uuden ison pelaajan avausmatsi. On siis hieman kysymysmerkki, miten Lapua otteluun lähtee. Siksi kykyämme muuntautua testataan ottelun aikana.

– Viime aikoina olemme puhuneet joukkuetaktiikan lisäksi paljon assignmenteista eli siitä, miten yksittäisiä pelaajia pitää puolustaa heidän vahvuuksiensa mukaan. Olemme ottaneet tässä viimeisen kuukauden aikana selkeitä askeleita eteenpäin. Lapualla on muutamia erittäin tuttuja huippupelaajia, kuten Juho Nenonen ja Jussi Turja. Heidän puolustamisessa pitää näkyä laatua ja älyä, sillä molemmat voivat hyvänä päivänä voittaa minkä tahansa yksittäisen ottelun. Kaiken kaikkiaan Lapua-pelissä korostuu hyvä 1-1 -puolustaminen. Lähdemme nöyrinä tavoittelemaan voittoa, johon meillä on hyvä mahdollisuus, mikäli olemme riittävän kurinalaisia ja pysymme omassa konseptissamme molemmissa päissä kenttää, Poikola päättää.