Bisons hakee perjantaiselle Astana-voitolle jatkoa, kun se kohtaa sunnuntaina Volgogradissa Punaisen lokakuun, eli Krasni Oktjabrin.

Bisons voitti hienosti perjantaina Astanan vieraissa kymmenellä pisteellä ja nyt se hakee jatkoa vierasvoitolle Krasni Oktjabrin vieraana. Krasni Oktjabr on sarjataulukossa Bisonsia voiton edellä ja loimaalaisilla onkin revanssin paikka, sillä aiemmassa kohtaamisessa Krasni Oktjabr haki Loimaalta 13 pisteen voiton.

Oktjabrin takakentällä pelaa yksi VTB-liigan parhaista takamiehistä, Randy Culpepper. Culpepper johtaa koko sarjan pistepörssiä 20,6 pisteen keskiarvolla. Culpepperin pistejakaumassa merkittävää on, että hän tekee tyypillisesti neljännessä erässä eniten pisteitä – siis juuri niillä hetkillä, kun otteluita ratkaistaan. Lisäksi Culpepper on monipuolinen korintekijä. Hän tekee määrällisesti eniten pisteitä kovista ajoista, mutta upottaa kaareltakin yli 40 prosentin tarkkuudella kautta linjan.

On siis selvää, että Bisonsin on onnistuttava työntämään Culpepper epämukavuusalueelleen, jotta vierasvoitto Volgogradista olisi mahdollinen. Culpepper johtaa myös joukkueensa syöttötilastoa (3,4/peli). Suhteellisen alhainen lukema kuitenkin kertoo, että pallo pysyy melko tiiviisti Culpepperin omissa käsissä. Bisonsin pitää siis onnistua puolustamaan hyvin 1 vs. 1 -tilanteet. Puolustuksen pitää pysäyttää ajot, mutta myös pysyä tiiviisti Oktjabrin heittojen edessä. Cuthbert Victor (USA, laituri, 197 cm/104 kg) on koko liigan tarkin kakkosten heittäjä (64,9 %). Työsarkaa siis riittää.

Romeo Travis, niin ikään yhdysvaltalainen, johtaa joukkueensa levypallotilastoa (5,5). Oktjabrilla on peräti seitsemän yhdysvaltalaista pelaajaa nykyisessä rosterissaan. Muita kansallisuuksia joukkueessa ei venäläisten ja jenkkien lisäksi olekaan.