USA:n huippuyliopistot kilpailevat suomalaislupauksesta

© Kuva: Pekka Mäntylä

Lauri Markkanen oli New Yorkissa NBA:n All-Stars-viikonlopun aikana järjestetyllä Basketball Without Borders-koripalloleirillä, joka kokosi yhteen maailman huippulahjakkuuksia ympäri maailman. Markkasen nimi on merkattu jo isoin kirjaimin useiden yliopistojoukkueiden listoille.

Useiden yhdysvaltalaislähteiden mukaan Markkanen vakuutti leirillä ja kuului sen ehdottomaan parhaimmistoon. Tällä hetkellä Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva ja HBA:ssa pelaava Markkanen mielii lukion jälkeen USA:n yliopistosarjoihin vuonna 2016. Tiettävästi hänen perässään ovat ainakin legendaarinen Michael Jordaninkin opinahjona toiminut Pohjois-Carolina, Utah, Erik ja Alex Murphyn Florida, Texas A&M sekä St. John.

– Nuo ovat vaihtoehtoni tällä hetkellä. Kuulin, että Duke olisi kiinnostunut, mutta en tiedä siitä. Pohjois-Carolina on isoin, Markkanen kertoi amerikkalaissivustolle.

Markkasen tavoitteena on päästä pelaamaan NBA:han.

– NBA tietenkin, luoda ura. Täytyy tehdä kovaa töitä joka päivä, saada lisää fysiikkaa. Pelin joka osa-aluetta pitää kehittää, Markkanen toteaa.