Bisons käväisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Salossa keskiviikkona. Sarjataulukon viimeiselle neljännekselle jumiutunut Vilpas ei onnistunut yllättämään loimaalaisia tälläkään kerralla. Tiivistunnelmaisen ottelun sarjapisteet matkasivat Loimaalle 12 pisteen erolla.

Yksi ottelun iloisimmista hahmoista oli varmasti Bisonsin Roope Ahonen. Takamies on odottanut kolmisen vuotta päästäkseen pelaamaan kasvattajaseuransa yleisön eteen ja viimein tuo odotus palkittiin.

– Ennen ottelua oli ihan hyvät tunnelmat. Pikkuinen jännitys, mutta se oli ihan hyvästä. Olin odottanut tätä pitkään, Ahonen myhäili Bisonsin sivujen mukaan.

Hänen tulkintansa ottelun ratkaisusta myötäili yleistä linjaa.

– Toisella puoliajalla nostettiin puolustuksen intensiteettiä. Pari menetystä Vilppaalle ja saatiin flow päälle.

Bisons ratkaisi ottelun kolmannen neljänneksen 15-0 runilla. Greg Gibson antoi runista tunnustusta muutamalle pelaajalle.

– Se suoraan sanottuna alkoi Tuukasta. Hän on puolustuksemme ankkuri. Lisäksi Ipe (Pehkonen) (3) ja Ville (Mäkäläinen) (2/0/4/1r) antoivat hyviä minuutteja.

Lisäksi Gibson nosti esiin yhden erittäin tärkeän tilastofaktan.

– Otimme 13 hyökkäyslevypalloa. Se on oikein hyvä lukema, sillä emme ole parhaita hyökkäyslevypallojoukkueita.

Biisonit piti myös hyvää huolta pelivälineestä. Se menetti vain 10 kertaa ja riisti 12. Bisons pakotti Vilppaan sen sijaan peräti 24 menetykseen.